Verdens mest prestisjetunge klubbkamp går av stabelen lørdag kveld.

Barca på rekordjakt

Både Juventus og Barcelona har i kveld muligheten til å sikre seg inneværende sesongs tredje tittel. Hvis italienerne går seirende ut av oppgjøret mot katalanerne, så blir det første gang i historien de sikrer seg en trippel. For Barcas del så blir det andre gang i historien. Klubben maktet nemlig det samme under Pep Guardiolas ledelse i 2010. Vinner Barcelona i kveld blir de historiens første lag som klarer en trippel to ganger. Det er kun syv klubber i Europa som har klart å vinne trippel en gang, og det er disse klubbene: Celtic (1967), Ajax (1972), PSV (1988), Manchester United (1999), Barcelona (2009), Inter (2010) and Bayern (2013).

4×4

Kun åtte spillere i historien har vunnet fire turneringer i Europa. Lørdag kan fire Barcelona-spillere føye seg inn i rekken; Gerard Piqué, Xavi, Andrés Iniesta og Lionel Messi jakter nemlig sin fjerde tittel i Champions League.
Av de åtte spillerne som har maktet dette tidligere, er det kun en som har gjort det etter at turneringen ble omdøpt til Champions League. Det er Clarence Seedorf, som attpåtil gjorde det for tre forskjellige klubber (Ajax, Real Madrid og AC Milan).
Vinner Barcelona lørdag kveld blir Piqué den andre spilleren (etter Seedorf) som har fire titler for to eller flere klubber. Tobarnsfaren vant turneringen med Manchester United også.
Xavi, Iniesta og Messi er de eneste som er igjen i klubben fra laget som vant i 2006.

Nyheter

Fredag kveld trente Barcelona på den flotte olympiastadion i Berlin for siste gang. Det var ingen overraskelser – altså ingen skader. Luis Enrique har derfor alle spillerne tilgjengelig, og det inkluderer også Iniesta som fikk grønt lys på torsdag. Munir, Sandro og Sergi Samper er også med til Berlin, men må trolig finne seg i å bli utelatt fra kamptroppen.
For italienernes del så er stjernestopper Giorgio Chiellini skadet, og kan ikke spille. Det samme gjelder tidligere Barca-spiller Martin Caceres og Rômulo. Andrea Barzagli er derimot tilbake fra skade og er ventet å ta over plassen til Chiellini.

Optimistisk Enrique

Det var en rolig Barcelona-trener som deltok på fredagens pressekonferanse.

— Laget er akkurat der jeg ønsker at dem skal være. Med to titler sikret og mulighet til å skape historie.

Asturianeren var ikke enig i at det blir en krig mellom to spillestiler.

– Juventus liker også å ha kontroll over ballen, og selv om de har god kontroll på egen banehalvdel, så har de mye mer å tilby, avsluttet Luis Enrique.

Lagets form

Barcelona hadde ni kamper uten tap i Europa denne sesongen før det andre oppgjøret mot Bayern. Der tapte Enriques disipler etter at de bestemte seg for ikke å bruke unødvendig med krefter. Siden kampen mot tyskerne har katalanerne sikret seg serietittelen etter seier på Vicente Calderon mot Atlético. Forrige helg sikret laget seg Copa del Rey-trofeet også.

Følg oss på sosiale medier

Blaugrana var til stede på cupfinalen forrige helg, og kan melde om en gruppe supportere av ypperste klasse. Der opplevde vi at fansen hyllet Luis Enrique flere ganger i løpet av kampen ved å synge hans navn utover hele stadion. En kjempefin gest synes vi.
Vi er også til stede på Olympiastadion i Berlin i kveld, og også her kan dere følge oss- og stemningen via snapchat. Vårt brukernavn er «blaugranano». Vi håper at så mange som mulig følger oss der da det er lenge til neste kamp.
Følg oss gjerne på Instagram også, der brukernavnet vårt er det samme. Det samme gjelder Twitter.
Penya Blaugrana del Nord vil også være til stede på Colosseum kino i Oslo under finalen. Der har dere mulighet til å treffe flere av våre redaksjonsmedlemmer, og være med på å skape en fantastisk stemning.
Hvem: Juventus – FC Barcelona
Hva: Finale i Champions League
Hvor: Olympiastadion i Berlin
Når: 20:45