Barcelona gikk til landslagspausen med skader på Pedri og Dembèlè. Drøyt èn uke senere har tre nye spillere satt seg på den mindre famøse listen.

Først ble det kjent at Ronald Araùjo hadde fått seg en smell. Uruguayaneren skulle opprinnelig på landslagsoppdrag med landet sitt, men tirsdag bekreftet klubben at stopperen pådro seg en strekkskade. Likevel hevdes det fra spanske medier at Araùjos skade har bedret seg raskere enn først antatt, og det er ventet at han er klar til møtet med Elche om en uke.

Frenkie de Jong har også pådratt seg en skade under trening med Nederland, og her blir det en kamp mot klokka for å rekke El Clàsico 5. april. Han pådro seg en hamstringskade, og vil med stor sikkerhet miste ligakampen mot Elche.

Torsdag denne uka startet Andreas Christensen for Danmark mot Finland. Bare 19 minutter ut i oppgjøret måtte stopperen forlate banen med en tilsynelatende leggskade. Denne skaden skal være mer alvorlig, og det kan bli opptil èn måned før vi får se dansken i aksjon for Barcelona igjen.

Med andre ord vil dette i verste fall bety at returoppgjøret i Copa del Rey mot Real Madrid 5. april går uten Pedri, Dembèlè, Frenkie og Christensen. Og det fortsatt flere landslagskamper som skal spilles…