Barcelona 3-0 Rayo Vallecano

Kampfakta:

Sted: Olympiastadion, Barcelona

Anledning: La Liga, 37. serierunde

Målscorer(e): Robert Lewandowski(3′), Pedri (72′ + 75′)

Skudd: 14-15

Gule kort: Cubarsí, Cancelo, Lamine Yamal, Rapinha (BAR) – Mumin, Valentín (RAY)

Røde kort: N/N

Ballbesittelse (%): 72 – 28

xG: 1.78-1.69

Kampens høydepunkt:

Den siste hjemmekampen er lagets mulighet til å ta farvel med fansen på en god tone, optimisme kan skapes foran en sommerferie der spillere både skal på internasjonale oppdrag i EM og Copa América, men også få etterlengtet hvile. Kanskje kampens høydepunkt i kveld var at det faktisk var kamp. Mange rykter har dominert rundt klubben de siste dagene, og kaos råder. Men fra et rent fotballmessig perspektiv er det at det var et lekent Barça-lag i kveld, som faktisk hadde null å spille for, desto mer slipper man seg fri.

Det er godt å se Pedri på måltavlen, og to kjappe mål fra «Harry Potter» sikret seieren. I en kamp der bortelaget absolutt holdt lenge med på notene. Noe skuddstatistikken, men enda mer xG viser. Det er godt også å se at Vitor Roque får minutter av Xavi de siste to kampene. Er stemningen bedre melllom de to enn det pressen vil ha det til?

Kampens nedtur:

Barcelona gjorde det spennende, kanskje litt for spennende. Rayo har ikke tapt mot vårt lag på to kamper, og kan sies at de fortjente ikke tape i dag heller.

Vår beste:
I dag var det flere som kunne fortjent denne, men ingen som virkelig stikker seg ut.
Lamine Yamal står for underholdningen, Lewandowski og Pedri for målpoengene. Fermín, Rapinha og Gundogan er også stabile og gode. Det blir en smaksak og Lamine velges, nok en gang for sitt mot og underholdningsverdi.

Barças topp tre:

  1. Lamine Yamal
  2. Rapinha
  3. Fermín