Barcelona – Valencia 4-2

Kampfakta:

Sted: Olympiastadion, Barcelona

Anledning: La Liga, 33. serierunde

Målscorer(e): Fermín 22′, Lewandowski 49′, 82′, 93′ (BAR) Hugo Duro 27′, Pepelu (straffe) 38′ (VAL)

Skudd: 27-5

Gule kort: Cubarsí

Røde kort: Mamardashvili (VAL)

Ballbesittelse (%): 80-20

xG: 2.22 – 2.13

Kampens høydepunkt:

Ja, hva er egentlig kampens høydepunkt? Nei, dette var ikke akkurat en høyoktan thriller av en kamp. Men spennende var den. Ligaen er tapt, Barcelona er ute av Champions League og vi er inne i en periode av sesongen hvor det er svært lite annet enn æren og andreplassen å spille for. Skal man legge seg ned og vente på bedre tider, eller er dette faktisk en tid for å bygge lagmoral og for å maksimere resultatet? Barcelona gjør det vanskelig i første omgang, men får det lett med å snu kampen i den andre. God fotball er god fotball, – og deilig er det med scoringer. Man får ta det man får i slutten av en skuffende sesong. Lewandowski finner, bittert nok som det er, formen og målteften i feil kamp. Et fint og etterlengtet hattrick av polakken. Fine mål er beholdningen er fra kampen. Det er også gøy å se at laget er motivert for å avslutte året på best mulig måte. Fortjent med seier. Barcelona høsten 2023 hadde problemer med å komme tilbake fra tapende posisjon, nå er moralen i laget bedre, og det lover godt videre.

Kampens nedtur

Hmm.. Ronald Araujo. Publikumsfavoritten som har blitt litt av en hodepine og frustrasjonsmoment for oss culés. For andre gang på kort tid flyr han inn i en takling, alt for sen og uten disiplinen man kan forvente av en så god stopper. Det var mange som var meget skuffet over selvinnsikten Ronald hadde etter PSG-kampen. Han bruker lang tid på å krangle med dommeren på en avgjørelse som er klinkende klar. Det var skuffende, selv om Araujo løfter seg mye i andre omgangen. Ter Stegen har en blemme og gir bort ledelsen, og minner oss på at det bor som regel en tabbe i tyskeren. Man får håpe dette var en oppkvikker og at det lukes vekk til viktigere kamper.

Barcelona beste

Roberto Lewandowski briljerer ikke! Men et ekte hattrick kan man ikke se bort i fra, og han belønnes med vår bestemannspris. To mål på hodet og et vakkert frispark. Er det Lewandowski som tuner inn scoringsformen til 24/25 sesongen? Vi lever med håpet.
Før Lewandowski bestemte seg i dag, var beste på laget unge Fermín. Herlig innsats og en fantastisk heading. Det var godt driv i spanjolen i dag og han pushet laget.

Våre tre beste:

  1. Robert Lewandowski
  2. Fermín Lopéz
  3. Joao Cancelo