Atlético Madrid 0 – 3 FC Barcelona

Kampfakta:

Sted: Wanda Metropolitano, Madrid

Anledning: La Liga, 29. Serierunde

Målscorer(e): Joao Felix 38′ , Lewandowski 47′ , Fermin Lopez 65′ (BAR)

Skudd: 12 – 9

Gule kort: Savic, R. De Paul, Barrios (ATM) Jules Kounde (BAR)

Røde kort: Molina (ATM)

Ballbesittelse (%): 40-60

xG: 0.74 – 1.47

Kampens høydepunkt:


Barcelona slår sprekker i Atleticos hjemmestatistikk, og gjør det med bravur. Sistnevnte har ikke tapt en hjemmekamp siden 8. januar 2023, og det tapet kom også mot Barcelona. Xavi stiller et lag uten sentrale skikkelser som Frenkie de Jong, Pedri og Cancelo. Hector Fort viser seg som en pålitelig vikar for Cancelo, mens Fermin Lopez nok en gang utnytter muligheten og leverer en strålende forestilling.

Kampens nedtur:

Som forventet går hjemmelaget ut med skyhøyt tenningsnivå og en god dose selvtillit etter midtukens bragd mot Inter. Barcelona henger til tider ikke med den første halvtimen, og Atletico er veldig nære flere ganger, uten å lykkes. Det er også svært synd at Vitor Roque frarøves sin mulighet alene mot Oblak helt på tampen, da Molina velger å legge Tigrinho i bakken.

Vår beste:

En retro-utgave av Lewandowski skader aldri. Polakken tar virkelig ansvar i det offensive spillet og er direkte involvert i alle tre scoringene, med assist til Joao Felix og Fermin Lopez, i tillegg til en Lewandowski-volley-spesial av de sjeldne.

Barças topp tre:

  1. Lewandowski
  2. Gundogan
  3. Kounde

Er du enig eller uenig i oppsummeringen ovenfor? Diskuter!