FC Barcelona 3 – 1 Napoli (4-2)

Kampfakta:

Sted: Olympiastadion, Barcelona 

Anledning: Champions League, 8. delsfinale, Kamp 2 av 2

Målscorer(e): Fermin Lopez 15′, Joao Cancelo 17′, Lewandowski 83′ (BAR) Rrahmani 30′ (NAP)

Skudd: 24-14

Gule kort: Christensen, Lamine Yamal (BAR) Traorè, Juan Jesus, Olivera (NAP)

Røde kort:

Ballbesittelse (%): 48-52

xG: 2.55 – 1.24

Kampens høydepunkt:

Avansement! Barcelona går videre til kvartfinalen i Champions League, og det helt fortjent etter kveldens energiske kamp. Barcelona starter kampen med beina fulle av krutt og fortsetter i den retningen gjennom store deler av kampen. Det er 3-1 målet som blir kveldens høydepunkt for meg, da det scores på gammeldags Cruyff-måte med verdens beste potet, Sergi Roberto, i aksjon. Det har lenge vært en bekymring rundt midtbaneproblemet til Xavi, siden både Frenkie de Jong og Pedri er ute med skader. Likevel trer Fermin Lopez inn som vikar og leverer en av sine aller beste kamper for Barcelona.

Kampens nedtur:

Etter Cancelo sitt 2-0 mål, trekker Barcelona seg litt mer tilbake, noe som naturligvis åpner opp for Napoli i den offensive sonen. Taktikken slår feil da det til slutt ender med en redusering, og plutselig er Napoli tilbake i kampen.

Vår beste:


Det står mellom to unggutter på 16 og 17 år. Lamine Yamal og Pau Cubarsi er Barcelonas beste spillere i kveld. Det er vanskelig å beskrive kort og konkret hva vi faktisk så av disse to, men for en spennende fremtid vi har i vente. Lamine Yamal herjer til tider med samtlige Napoli-spillere på sin side av banen i en utslagsrunde i Champions League, mens Pau Cubarsi slår langpasninger som Xavi og forsvarer seg som Carles Puyol (Nei, jeg overdriver ikke).

Barças topp tre:

  1. Pau Cubarsi
  2. Lamine Yamal
  3. Joao Cancelo

Er du enig eller uenig i oppsummeri