FC Barcelona – RCD Mallorca 1-0

Kampfakta:

Sted: Olympiastadion, Barcelona
Anledning: LaLiga EA Sports, 28. serierunde
Målscorer(e): Lamine Yamal 73′
Skudd: 20-9
Gule kort: Iñigo Martínez (FCB), Samuel Costa (MAL)
Røde kort: Ingen
Ballbesittelse(%): 63-37
xG: 1.95 – 0,60

Kampens høydepunkt:

For en scoring av Lamine Yamal! Den kommer sent, men den er vakker og så deilig. Gutten begynner å markere seg som lederstjernen i Barças offensiv, og har rett før scoringen også et lignende skudd som reddes med fingertuppene av Rajkovic.

Frenkie, Pedri og Gavi er alle ute, og uten de viktigste drivhjulene på laget må Barcelona hente styrke fra eget hus. Lamine Yamal, Marc Guiu, Pau Cubarsí; det er bare å glede seg over fremtiden. Alle har gode kamper, men Guiu ble kanskje litt for omstendelig i siste fasen.

Kampens nedtur:

Førsteomgangen er svært svak og man er heldig som rett og slett ikke ligger under. Straffesparket til Gundogan er individuelt sett det svakeste og største nedturen i kveldens kamp. Ellers er det jo alltid en nerve når Barça spiller om dagen. Uttellingen og giftigheten i siste fasen er for dårlig, men har nok sin grunn i at de beste playmakerne er ute med skade.

Barças beste:

Pau Cubarsí, for en diamant vi har i forsvaret. Spiller med autoritet og hjerte utenpå drakten. Han har virkelig tatt utfordringen på strak arm og kjempet seg til en plass. Uten Cubarsí i dag kunne kampen fått et helt annet utfall. Redder Barça fra baklengs flere ganger i begge omganger. Monsterkamp, og en blanding av det beste fra Piqúe og Carles Puyol. Det er ikke noe å være flau over akkurat.

Våre tre beste:

  1. Pau Cubarsí
  2. Lamine Yamal
  3. Joao Cancelo