Sted: Diego Armando Maradona Stadium, Napoli

Anledning: Champions League, 8. delsfinale, Kamp 1 av 2

Målscorer(e): Victor Osimhen 75′ (NAP) , Lewandowski 60′ (BAR)

Gule kort: Frenkie de Jong, Christensen, Inigo Martinez (BAR)

Røde kort:

Ballbesittelse (%): 49-51

xG: 0.92 – 0.64

Kampens høydepunkt:

Barcelona starter kampen veldig godt og dominerer de første 30 minuttene. De spiller Napoli såpass dypt at de ikke får til noe som helst. Det eneste som mangler er mål, noe som potensielt kunne ha avgjort kampen til Barcas fordel tidlig. Jeg vil også nevne at Lewandowski scorer enda et mål, og det virker som om han er på vei tilbake til sin tradisjonelle scoringsform.

Kampens nedtur:

Når Barcelona relativt enkelt kan kontrollere kampen og gå med 0-1 ledelse inn til returoppgjøret på Montjuïc, gjør det vondt når Napoli scorer ut av ingenting i det 75. minutt. Man kan selvfølgelig diskutere om det er europaspøkelset som begynner å hjemsøke Barcelona, eller om Napoli bare skrur opp intensiteten et par hakk – men kampbildet endres totalt. Napoli presser på og skaper flere sjanser på 15 minutter enn de har gjort gjennom hele kampen. Plutselig ble returoppgjøret unødvendig spennende.

Vår beste:

Frenkie de Jong-maskineriet fortsetter å imponere. Han er overalt på banen, kommer dypt for å starte angrep, fører ballen gjentatte ganger gjennom 2-3 motstandere på midtbanen, og viser en imponerende tilstedeværelse i forsvaret, kanskje mer enn vanlig. All hyllest til den mye omtalte nederlenderen.