FC Barcelona 2 – 0 Osasuna

Kampfakta:

Sted:  King Saud University Stadium, Riyadh

Anledning: Semifinale, Supercopa de España

Målscorer(e): Lewandowski 59′ , Lamine Yamal 90+3′ (BAR)

Skudd: 20-11

Gule kort: Alejandro Catena, Iker Muñoz, Jose Arnaiz (OSA)

Røde kort:

Ballbesittelse (%): 68-32

Kampens høydepunkt:

Barcelona følger sin egen trend og spiller best i 2. omgang. Robert Lewandowski finner endelig nettmaskene igjen etter litt under en time, etterfulgt av en tilbakekomst av Pedri. Det er naturlig å føle litt nervøsitet når Pedri entrer banen etter et skadeopphold, men i kveld beroliget han oss med frekke chipper, et par piruetter og vakkert veggspill med samtlige på banen. Nå krysser vi virkelig fingrene for en skadefri midtbanemaestro ut sesongen – minst! Lamine «Yamaldinho» setter også sin andre scoring for Barcelona.

Kampens nedtur:


I en totalt sett vel gjennomført kamp er det litt småskummelt å være vitne til hvor vanskelig det er for mannskapet å spille seg igjennom etablert forsvar. I tillegg klarer de ikke å utnytte store tabber fra Osasunas sisteskanse, som potensielt kunne punktert kampen tidlig i første omgang. Raphinha ryker dessuten på en ny skade med uviss alvorlighetsgrad. Utrolig synd, da vi enda ikke har fått se hans fulle potensiale.

Vår beste:


Gündogan er dominant som vanlig i oppbyggingsspillet. Han styrer skuta på midtbanen og skal ha mye av æren for det som skjer rett utenfor Osasunas 16-meter. Han assisterte også Lewandowskis scoring med en fantastisk stikker inn bak forsvaret.

Barças topp tre:

  1. Ilkay Gündogan
  2. Jules Kounde
  3. Pedri

Er du enig eller uenig i oppsummeringen ovenfor? Diskuter!