Barça – UD Almería 3-2

Kampfakta:

Sted: Olympiastadion, Barcelona

Anledning: La Liga, 18. Serierunde

Målscorer(e): Rapinha 33′, Sergi Roberto 60′, 83′ (FCB), Baptistao, Edgar (ALM)

Skudd: 30-10

Gule kort: Christensen, Rapinha, Araújo (FCB), Pozo, Lopy, Baba (ALM)

Ballbesittelse(%): 65-35

xG: 4.05 – 1.40

Kampens høydepunkt:

Utenom at det blir en underholdene og spennende match utover i andre omgang, er kampens høydepunkt at Xavi og guttene svarer på en elendig første omgang. Gode og nødvendige bytter blir gjort fra pausen og det er vilje å spore i Barcelonas’ spill i andre omgangen. Det burde vært flere mål til begge lag. Man må nesten bare ta med seg de tre poengene herfra og håpe at tendensen fra andre omgang er like tilstedeværende etter julepausen. Viktig seier for å holde tritt med Girona og Real Madrid!

Kampens nedtur:

Det er forsvarsspillet og intensiteten i den første omgangen. Når den desiderte sisteplassen på tabellen, som ikke har vunnet én eneste kamp i en halvspilt liga, kan komme til Olympiastadion og til tider rundspille Barça – da er det noe alvorlig galt med innstillingen og de taktiske valgene til trenerapparatet. Det er uholdbart og det måtte være en klar reaksjon til for at dette ble akseptabelt til slutt. Forsvaret holder ikke stand og må forbedres betraktelig om dette laget skal tas seriøst fremover.

Vår beste:

Denne går selvfølgelig til Sergi Roberto. El Capitan er helt utrolig i kveldens kamp og det er centimeter i fra at han står med fire mål og ikke to. Hvem skulle tro at litt holdninger skulle gjøre susen? Bærer båndet med ære og spiller med hjertet utenpå drakten. Kampen til Sergi R. var en etterlengtet glede.

Barças tre beste:

  1. Sergi Roberto
  2. Cancelo
  3. Ferran Torres