FC Barcelona 2-4 Girona

Kampfakta:

Sted: Olympiastadion, Barcelona

Anledning: LaLiga, 16. serierunde

Målscorer(e): Lewandowski 19′ , Gündogan 90+2′ (BAR) , Dovbryk 12′ , Gutiérres 40′ , Fernández 80′ , Stuani 90+5′ (GIR)

Skudd: 31-15

Gule kort: Araújo (BAR) , Blind, Stuani (GIR)

Røde kort:

Ballbesittelse (%): 54-46

xG: 4.06 – 2.40

Kampens høydepunkt:


Barcelona spiller bra de første 10 minuttene. De skaper gode sjanser til å score både 1-0 og 2-0, men slik ble det ikke. I fravær av høydepunkter vil jeg utnytte muligheten til å hylle Barcelona- eide Eric Garcia i forsvaret til Girona. Han gjør en fantastisk kamp, og har så langt denne sesongen tatt store steg med fenomenlaget Girona. Eric Garcia retunerer til Barcelona ved sesongslutt.

Kampens nedtur:


I kveld hang ingenting sammen for Barcelona. Girona fikk en enkel oppgave med å trenge igjennom det de ønsket bak Barcelonas forsvarslinje, og i etablert forsvarspill så det til tider ut som et parti sjakk, der kun de hvite fikk flytte seg. I etablert angrepspill var Barcelona gode delvis i første omgang, uten å utnytte de store sjansene. Utover i kampen ble det aldri det helt store, noe som gjorde at det berømte pasningsspillet så ut som på godt norsk – klyngefotball.

Vår beste:


I en opptreden som dette er det vanskelig å trekke frem konkrete eksempler på vår beste. Jeg har dessuten valgt å gi denne til Pedri, da jeg mener han viser et skyhøyt individuelt nivå, til tross for et nylig langvarig skadeopphold.

Barças topp tre:

  1. Pedri
  2. ——
  3. ——

Er du enig eller uenig i oppsummeringen ovenfor? Diskuter!