FC Barcelona 2-1 FC Porto

Anledning: 5. runde i gruppespillet i UEFA Champions League

Sted: Olympiastadion i Barcelona

Målscorer(e): João Cancelo, João Felix (BAR) Pepê (POR)

Skudd: 21-13

Gule kort: De Jong, João Felix (BAR) Cardoso, João Mario, Pepê (POR)

Røde kort: Ingen

Ballbesittelse (%): 54-46

xG: 1.77-1.20

Kampens høydepunkt:

Vi er videre i Champions League! Etter å ha røket ut i gruppespillet to år på rad er Barcelona endelig tilbake blant de 16 beste lagene i Europa. Det var enormt deilig da João Felix satte inn 2-1 scoringen som ga Barça ledelsen og gjorde jobben litt enklere. Da var det katalanerne som igjen holdt taktpinnen og kunne ta kontroll over kampen, noe de i stor grad gjorde til sluttsignalet gikk.

Kampens nedtur:

Da Barça slapp inn det første målet så alt veldig mørkt ut. De skapte ingen sjanser og Porto hadde mye av banespillet. På tross av dette virker det i alle fall som om scoringen slo på en bryter hos noen av Barça-spillerne. De begynte å se fremover med én gang og ble raskt belønnet med en utligning. Deretter tok de mer og mer kontroll over kampen. Vi må virkelig begynne å se denne innsatsen fra start, ikke etter at man har havnet under og allerede er i trøbbel.

Vår beste:

Calcelo var helt enorm i kveld. Dribler, assisterer og scorer. Han setter knapt en fot feil gjennom hele kampen. Det går også knapt an å overvurdere viktigheten av scoringen hans rett etter at Porto scorer det første målet i kampen. Får seg en smell mot slutten av kampen og må gå av. Vi får håpe det ikke er alvorlig, for denne mannen trenger vi fremover!

Barças topp 3:

  1. Cancelo
  2. Raphinha
  3. De Jong

Er du enig eller uenig i oppsummeringen ovenfor? Diskuter!