Rayo Vallecano 1-1 FC Barcelona

Kampfakta:

Anledning: 14. serierunde i La Liga

Sted: Estadio de Vallecas

Målscorer(e): Unai Lopez (RAY) Lejeune (selvmål) (BAR)

Skudd: 11-15

Gule kort: Espino, Unai Lopez, Falcao (RAY) Pedri, Romeu, Felix, De Jong (BAR)

Røde kort: Ingen

Ballbesittelse (%): 33-67

xG: 0.74 – 1.15

Kampens høydepunkt:

I en kamp hvor det var langt mellom de sportslige høydepunktene var det fint å se Frenkie De Jong tilbake på banen. Etter et lengre skadeavbrekk er endelig navet i midtbanen vår tilbake. Man ser at han er litt rusten, men man ser også den dynamikken han tilbyr midtbanen som lover godt for resten av sesongen, spesielt nå som Gavi er ute.

Kampens nedtur:

At vi ikke vinner mot Rayo Vallecano er kanskje en nedtur, men det kan knapt kalles en overraskelse lengre. Vi har nemlig ikke slått Rayo siden 2019, som begynner å bli farlig lenge. Man tenker jo at når et lag statistisk sett har så godt grep på Barça burde spillerne klare å ta oppgaven på alovor. Det gjør de forsåvidt også, men det hele ser litt tamt ut og mangler gjennombruddskraft. Skuffende etter landslagspausen, men kanskje ikke så spesielt med tanke på skadesituasjonen og nettopp at det akkurat har vært landslagspause.

Vår beste:

Iñigo Martinez er drivende god gjennom hele kampen. Han blokkerer, slår pasninger, takler, dribler og header. Det er godt å ha en back-up på midtstopperplass som er så rutinert og rolig når han kommer inn. Han gjør at kampbildet ikke blir like kaotisk som det fort kunne ha blitt mot Rayo, men klarer dessverre ikke å hjelpe oss inn til en seier.

Barcas topp 3

  1. Iñigo Martinez
  2. Raphinha
  3. De Jong

Er du enig eller uenig i oppsummeringen ovenfor? Diskuter!