Barcelona 2 – 1 Alavés

Kampfakta:

Anledning: 13. serierunde i La Liga

Sted: Olympiastadion, Barcelona

Målscorer(e): Lewandowski x2 (BAR), Omorodion (ALA)

Skudd: 11-7

Gule kort: Lewandowski & Gündogan (BAR), Duarte (ALA)

Røde kort: Ingen

Ballbesittelse (%): 74 – 26

xG: 1,56 – 1,69

Kampens høydepunkt:
Høydepunktet i kampen må nesten sies å være da dommeren blåste av for full tid og Barcelona så vidt kapret de tre poengene som gjør at de fortsatt er med i gullkampen. Forøvrig var det svært få høydepunkter sett med Barça-øyne, i hvert fall positive sådan. Den gode bakromspasningen til Iñigo mot Ferran som skaffet straffen og derav matchvinner-scoringen bør jo også fremheves her.

Kampens nedtur:

Nok engang elendig intensitet fra start, grove personlige feil og ingen samhandling verken offensivt eller defensivt. Dette laget har knapt sett verre ut selv under Koeman eller Tata-tiden, og man kan jo lure på hvorfor? Når Barça selv tar avspark skal det være klin umulig å slippe inn scoring etter 18 sekunder, men neida, det fikset de fint etter én av for kvelden mange hodemist fra Gündogan. Derfra og ut første omgang var det som om Alavés var Bayern München og Barça var seg selv, fullstendig krise.

Vår beste:

De fleste spiller-rating-sider ender med Lewandowski på topp etter at han scoret Barças to mål og ble matchvinner. Var han god? Nei! Han var særdeles svak nok engang, i likhet med Gündogan, Koundé og flere andre. Igjen var Araujo blant de bedre på banen og Iñigo spilte også en ok match, men dette var skikkelig tynn suppe. Felix forsøkte mye frem til han ble byttet av, men heller ikke han lyktes stort. Cancelo taklet venstreback-rollen greit. Kampens beste denne gang burde gå til publikum som orket å holde ut, og som ikke gikk til pause. At de buer litt får Xavi og co. tåle, og la oss håpe det gir motivasjon til å ta seg sammen fordi det trengs.

Barças topp tre:

  1. Lewandowski
  2. Cancelo
  3. Felix

Er du enig eller uenig i oppsummeringen ovenfor? Diskuter!