Barça tar en viktig 2-1 seier i Pamplona, der Cancelo, Felix og Iñigo Martínez får sine debutkamper.

Kampfakta:

Sted: El Sadar, Pamplona

Anledning: LaLiga, 4. serierunde

Målscorere: Ávila 76′; Jules Koundé 46′, Lewandowski 85′ (straffespark)

Skudd: 11-9

Gule kort: Jesús Areso (OSA), Robert Lewandowski, Frenkie de Jong, Alejandro Balde (BAR)

Røde kort: Alejandro Catena (OSA)

Ballinnhav (%): 30 – 70

Kampens høydepunkt:

Dessverre må man vel si at det er vanskelig å komme opp med noen særlige høydepunkt fra Barça i søndagens kveldskamp. Robert Lewandowski sikrer tre poeng fra 11 meter, ellers skjer det lite offensivt. Osasuna er hele veien med å kjempe om poengene, der og kan i større grad klarte å kjempe Barcelona ut av stilen. Heldigvis tok Koundé spesielt, men også Andreas Christensen seg av det som kom deres vei.

Kampens nedtur:

Får man lov til å snakke om nedtur etter en kamp laget må kjempe om poengene borte mot en notorisk vanskelig motstander? Dette er Barça, så klart er det lov. Standarden skal være høyere, og standarden må settes fra hovedtreneren. Barcelona får igjen og igjen problemer når de spiller 4-4-2 mot aggressive lag. Dette fører til at laget aldri får et ordentlig overtak, offensiv samhandling ofres for resultat og det gjør Barcelona sårbare.

Vår beste:

Frenkie de Jong er den skapende kraften i alt Barcelona foretar seg både før og etter pause. Det er hans livsviktige pasning opp mot Lewandowski som provoserer frem straffespark.

Frenkie får denne da han tar på seg mye ansvar og står frem som en leder. Det samme kan sies om Jules Koundé. En utrolig god andre omgang og en strålende scoring i første.

1. Frenkie de Jong
2. Jules Koundé
3. Marc André ter Stegen