Villarreal 3-4 Barcelona

Kampfakta:
Sted: Estadio Cerámica, Vila-Real

Anledning: LaLiga, 3. Serierunde

Målscorer(e): Foyth 26′, Sørloth 40′, Baena 50′ ; Gavi 12′, De Jong 15′, Torres 68′, Lewandowski 71′

Skudd: 13 – 21

Gule kort: Foyth, Terrats, Gabbia; Lamine Yamal, Lewandowski, Eric,

Røde kort: Ingen

Ballbestittelse (%): 39 – 61

Kampens høydepunkt:
Det må være forbudt ved lov å hevde noe annet enn at dagens høydepunkt heter Lamine Yamal. Lagets soleklart farligste spiller, alt han manglet var et mål og ja, han hadde to (!) i stolpen. En strålende assist på første scoringen er utrolig nok det eneste målpoenget ungutten satt igjen med da han ble byttet ut.

Det skal også nevnes at lagets reaksjon etter Villarreals tredje scoring var et positivt tegn. Hvorfor kan man spekulere ved, men det er mange som ville koblet dette til formasjonsendringen over til 4-3-3 gav laget en bedre dynamikk.

Er det mulig å ikke glede seg over formen Ferrán Torres viser om dagen? Vilje, lekenhet og effektivitet er stikkord som passer Ferrán i motsetning til tidligere sesonger og det blir spennende å se om Xavi kan holde han benket fra start særlig lengre.

Kampens nedtur:
Lagets defensive struktur, i hvert fall i første omgang og tidlig andre omgang var skremmende dårlig.
Villarreal får altfor enkelt spilt seg i gjennom. Det var først da laget gikk fra å spille 4-4-2 til en mer truende 4-3-3 at laget stabiliserte seg bak også.

Vår beste:

Lamine Yamal. For en kamp! Et uromoment og kun utrolig uflaks kan være grunnen til at han ikke står igjen med sitt første mål for A-laget etter denne kampen.

  1. Lamine Yamal
  2. De Jong
  3. Ferrán

Er du enig eller uenig i oppsummeringen ovenfor? Diskuter!