Real Madrid 0–1 FC Barcelona

Kampfakta:

Sted: Santiago Bernabéu, Madrid

Anledning: Copa del Rey, første semifinale

Målscorer(e): Militão (selvmål) (BAR)

Skudd: 13-4

Gule kort: Vinícius, Nacho, Valverde (RMA), Raphinha, Gavi, Kessié (BAR)

Røde kort:

Ballbesittelse (%): 65-35

Kampens høydepunkt:

Resultatet er den store oppturen i dag. Barcelona kommer inn i kampen med et sterkt skadeplaget lag, med spillere som Perdi, Dembélé og Lewandowski ute med skader. I tillegg er man tvunget til å starte med Marcos Alonso som midtstopper grunnet en liten ankelskade på Christensen. Den suboptimale lagoppstillingen med svært begrenset offensiv og kreativ kraft klarte seg allikevel greit mot et Real Madrid som må sies å være i en viss flyt, på tross av det nylige uavgjortresultatet mot Atletico Madrid. Barcelona evner å stykke opp kampen til tider, og selv om de tar i mot mye press ser de allikevel ganske komfortable ut i den lave blokken. I en kamp med et vanskelig utgangspunkt evner endelig Xavis lag å være kyniske og spille på resultat, noe som har vært mangelvare i de store kampene de siste årene.

Kampens nedtur:

På tross av et godt resultat sliter Barcelona med å ta ordentlig tak i kampen slik de burde gjøre. Det har selvfølgelig sammenheng med skadesituasjonen, sviktende form, bortebane og en haug med andre faktorer, men jeg liker ikke at Barcelona blir spillt så lave mot erkefienden. Tror nok vi bare må skrive denne på blokken for dårlig utgangspunkt og håpe at man klarer å styre kampen mer i de to neste oppgjørene på denne drøye måneden.

Vår beste:

Frenkie de Jong er god gjennom hele kampen. Har en ro over seg og klarer ofte å bryte gjennom ledd. I et lag som er på desperat utkikk etter litt kreativitet tilfører han elementer som kan skape litt ubalanse hos motstanderen. Han har også et par veldig vikitge defensive innvolveringer mot slutten av kampen som viser at han står løpet ut og ikke slurver i de defensive arbeidsoppgavene selv om han bidrar mye offensivt.

Barças topp tre:

  1. Frenkie
  2. Araujo
  3. Balde

Er du enig eller uenig i oppsummeringen ovenfor? Diskuter!