Klubbfotball er tilbake og Barça sparker i gang sesonginnspurten med besøk fra Kanariøyene 

Barcelona – Las Palmas

Tid: Lørdag 30. mars, Kl. 21:00

Anledning: La Liga, 30. Serierunde

Sted: Estadi Olímpic Lluís Companys, Barcelona

Sending: TV2 Sport 1 / TV2 Play 

Status

Etter et lite opphold er spillerne tilbake i Barcelona og klare til å gå inn i sesongens siste etappe. Den siste uken før spillerne dro på landslagssamling var muligens den beste perioden laget har hatt så langt denne sesongen: Først den livsviktige seieren mot Napoli for å sikre kvartfinaleplass i CL, etterfulgt av en maktdemonstrasjon på Wanda Metropolitano mot Atlético Madrid. Dermed er selvtilliten på topp og i tillegg til dette har en svært gunstig CL-trekning fått optimismen til å blomstre i Barcelona. 

Omstendighetene gjør at denne kampen er en av de mindre viktige for Xavi & Co. Slik sesongen har utfoldet seg, kan Barça være fornøyd med en 2. plass i La Liga. Dessverre har Real Madrid så godt som sikret ligagullet allerede og til tross for at de har en tøff motstander denne runden i Athletic Club, er det lite som tyder på at Barça klarer å ta igjen Los Blancos. Girona ligger kun 2 poeng bak Barça på tabellen, men det forventes flere poengtap for våre katalanske brødre før sesongen er over og de blårøde kan dermed senke skuldrene inntil videre. 

UD Las Palmas

García Pimienta vender tilbake til Barcelona sammen med laget sitt fra Kanariøyene. Den tidligere Barcelona-mannen har en fortid i klubben som trener for aldersbestemte lag, samt 3 år som hovedtrener for Barça Atlétic (tidligere kjent som Barcelona B). Denne sesongen har Pimienta’s Las Palmas vært meget imponerende. I skrivende stund ligger de på 11. plass, kun få poeng unna øvre halvdel av tabellen. 

Det er ikke bare hovedtrener García Pimienta som har en tilknytning til Barcelona. Både Munir El Haddadi, Sandro Ramírez og Marc Cardona har en fortid fra La Masia, i tillegg til Julián Araujo som er på lån fra Barcelona hos Las Palmas denne sesongen.

Da lagene møttes i januar på Estadio Gran Canaria, var det langt ifra en enkel seier for Barcelona. Tidlig i kampen var det to La Masia-oppfostrede spillere som kombinerte for å sende Las Palmas i ledelsen. Sandro Ramírez finner Munir El Haddadi med et lavt innlegg som sistnevnte setter i mål uten problemer. Heldigvis klarte Barcelona å snu kampen. Først en scoring av Ferrán Torres, før Gündoğan setter en straffe 3 minutter på overtid slik at Barça kan ta med seg 3 poeng. 

Barça XI

Det har allerede blitt etablert at denne kampen har relativt liten betydning for Barcelona. Det skal spilles flere viktige kamper de neste ukene og det er dermed lite nødvendig å risikere nøkkelspillere nå. Xavi sin oppgave blir å finne en balanse mellom rutine og unge lovende, slik at de viktigste og mer skadeutsatte spillerne får stå over denne. 

Det meldes fra flere kilder at både Araújo, Lewandowski og Christensen skal ha noe mindre skadeplager og blir dermed ikke inkludert mot Las Palmas. Vi håper det ikke er noe alvorlig og velger å heller se på det som noe positivt at de får ekstra hvile. 

Denne kampen blir en flott mulighet for spillere som per dags dato ikke er førstevalget for Xavi. Her prater vi blant annet om veteraner som Romeu og Martínez som har noe å bevise, i tillegg til ungguttene Guiu, Roque, Fort, Casadó, Faye og Prim. De to sistnevnte kan muligens få sine debuter for førstelaget. Det ryktes at Ferrán Torres kan være tilbake mot Las Palmas, hvis det er tilfelle kan det være fint med et par minutter på banen for spanjolen som kan få en større rolle i laget de neste ukene.

Det er selvfølgelig ikke slik at Xavi kan stille med et fullt lag av kun annenrangs-spillere, og det blir nok et par mer viktige spillere som må ta del mot Las Palmas også. Disse spillerne må man selvsagt være varsomme med og de bør heller ikke spille mer enn nødvendig. 

Foretrukket lagoppstilling: 

ter Stegen

Fort – Cubarsí – Martínez – Cancelo

Roberto – Romeu – Fermín

Raphinha – Roque – Félix

Felles innsats

Dersom Xavi velger å la flere av hans mer «viktige» spillere stå over mot Las Palmas, er dette en kamp Barça sine reserver fremdeles burde klare å vinne. Spillerne vet selv at dette blir den perfekte anledningen å vise at de også kan å bidra i de mer viktige kampene som kommer, og Xavi har tidligere selv sagt at gode prestasjoner vil belønnes. I Barcelona forventes det at uansett hvem som spiller så skal man gi 100%, samt spille med lidenskap og nyte muligheten til å representere klubben. Til syvende og sist er lagets utmerkelser en felles innsats der både reserver og faste spillere spiller en viktig rolle.  

Visca Barça!🔵🔴  

Bilde: FC Barcelona.

Hva håper dere å få se i denne kampen? Hva tror dere stillingen blir? Bli med i diskusjonen på Blaugrana sin Discord