En siste kamp før landslagssamling, der fokuset flyttes tilbake på La Liga når Barça reiser til hovedstaden

Atlético Madrid – Barcelona 

Tid: Søndag 17. mars, Kl. 21:00

Anledning: La Liga, 29. Serierunde

Sted: Wanda Metropolitano, Madrid 

Sending: TV2 Sport 1 / TV2 Play

Land i siktet

Tirsdag kveld ble kvartfinale i årets Champions League endelig et faktum. Barcelona spilte til tider en overbevisende kamp og klarte til slutt å senke de regjerende italienske mesterne, Napoli, hele 3-1. Før sesongen startet var det i hovedsak ett mål klubben hadde satt seg, nemlig å gå langt i Europas største klubbturnering. Oppdrag fullført!

Håpet om å forsvare fjorårets La Liga-tittel blir stadig mindre. Det ser ut til å snart bli en nærmest umulig oppgave for Barcelona å ta igjen erkerivalen, men det betyr ikke at de skal gi opp kampen. Barcelona sin økonomiske situasjon gjør at hver minste gevinst fortsatt er av stor betydning: Med andre ord må Barcelona fremdeles sikte seg inn på en 2. plass for en større pengepremie, i tillegg til en plass i supercupen for neste sesong. 

Atlético de Madrid

Den nest største klubben fra Madrid er Barças neste hinder. Diego Simeones Atlético sitter på 4. plass på tabellen, 6 poeng bak Xavis Barcelona. Atlético kunne også juble for en kvartfinale-billett i CL etter at de slo Inter Milan på Wanda Metropolitano i midtuka. Nok en gang viste Atlético hvorfor de er en motstander man bør ta på alvor, og dette gjelder for Barça også.  

Barcelona under Xavi har en imponerende innbyrdes statistikk mot Simeone: På 4 kamper mot Atlético Madrid har Xavi 4 seiere som trener. Det forrige møtet mot «Los Rojiblancos» ble spilt på Olympiastadion i desember. Barcelona leverte en av de beste kampene denne sesongen da Atlético-utskjelte João Fèlix scoret målet som ga Barcelona 3 poeng den kvelden. Det endte kun 1-0, men Barça var det klart beste laget og spilte hele kampen med god kontroll, høyt tempo og høy intensitet.

Som alltid kan man forvente at Atlético kommer til å legge stor vekt på det defensive i spillet sitt. Vi regner med å se en kompakt forsvarsrekke bestående av minst 2 linjer, noe om kommer til å bli en vanskelig oppgave å bryte ned. I tillegg må man være oppmerksom på hva Atlético kan få til i andre enden av banen. Her fremheves 2 tidligere Barcelona spillere som begge har vært i strålende form denne sesongen: Nederlenderen Memphis Depay og ikke minst franskmannen Antoine Griezmann, Atlético sin mestscorende spiller gjennom tidene.

Barça XI

Xavi skal ha mye av æren for hvor godt laget spilte i den sesong-definerende kampen mot Napoli tidligere denne uken. Barcelona sin flotte prestasjon demonstrerte nettopp at selv om flere av nøkkelspillerne er ute med skader, er det likevel rikelig med talent i laget. Spillerne som fremdeles er tilgjengelig er gode nok til å prestere uansett motstander og anledning, dersom man klarer å få det beste ut av dem.  

Mot Atlético trenger Barça å være på sitt beste. Derfor forventes det at Xavi tar med seg de tingene som fungerte bra mot Napoli inn i denne kampen også. Et navn som har skapt overskrifter tvers over Europa den siste uken er selvsagt vår egen Pau Cubarsí. Statistikken prater for seg selv, og 17 åringen er pdd. utvilsomt en av våre viktigste spillere. 

Midtbanetrioen med Christensen, Fermín López  og Gündoğan spilte en viktig rolle i seieren mot Napoli, og blir antagelig å se fra start mot Atlético også. Kapteinen vår Sergio Roberto er også et alternativ dersom Xavi velger å gå for mer stabilitet og kontroll på midten fremfor f.eks. Fermín sine mer offensivt egnede egenskaper. 

Mot Napoli fikk Raphinha spille på venstre side av angrepet. Sammen med Cancelo skapte de utrolig mange problemer for italienerne og sto bak Barcelona sine første 2 scoringer. Det blir spennende å se om Xavi nok en gang spiller brasilianeren i en slik posisjon eller om Atlético-eide Félix får sjansen mot klubben han helt sikkert hadde hatt stor glede av å slå på bortebane.

Forventet lagoppstilling: 

ter Stegen

Koundé – Araújo – Cubarsí – Cancelo

Fermín – Christensen – Gündoğan

Yamal – Lewandowski – Raphinha

Kampen om å være (nest) best

Barcelona kommer inn i denne kampen med et brennende ønske om seier, ikke bare for å bevare selvtilliten, men også for å styrke jakten på en ettertraktet topp-to-plassering i ligaen. Midt i en sesong med oppturer og nedturer blir hver kamp avgjørende for katalanerne, og mot Atlético står de overfor en solid utfordring.

Visca Barça!🔵🔴  

Bilde: FC Barcelona. 

Hva håper dere å få se i denne kampen? Hva tror dere stillingen blir? Bli med i diskusjonen på Blaugrana sin Discord