Barcelona vender tilbake til San Mamés, denne gangen for å spille i La Liga.

Athletic Bilbao – Barcelona

Tid: Søndag 3. mars, 21:00

Anledning: La Liga, 27. Serierunde

Sted: San Mamés, Bilbao

Sending: TV2 Sport 1 / TV2 Play

«March Madness»

Den siste uken har det vært uvanlig stille i Barça-leiren. En lite innholdsrik kamp på Estadio Diego Armando Maradona etterfulgt av en eksemplarisk seier mot Getafe har vært den perfekte kombinasjonen for å roe medie-stormen som har herjet rundt Barça denne sesongen. Kampen om topp 4 i La Liga er mer intens enn noen gang og denne måneden skal Barça reise til 2 direkte rivaler, i tillegg til å spille den avgjørende matchen mot Napoli i Champions League. Resultatene i de kommende kampene kan bli helt avgjørende for sesongen, på både godt og vondt.   


Slik ser kampprogrammet ut for Barcelona i mars.

 Athletic Club: Valverdes maskin

Athletic Bilbao har fått nyte stor suksess med Ernesto Valverde etter at han returnerte til klubben. Den tidligere Barcelona-treneren har blitt en slags Gudfar i Bilbao og er stadig med på å ta Athletic til nye høyder. Tidligere denne uken sikret de seg finalebillett i Copa del Rey etter å ha smadret Diego Simeones Atlético hele 3-0 (sammenlagt 4-0 over 2 kamper). Med det er de klare favoritter til å ta selve cupgullet mot et antatt svakere lag i Mallorca, i tillegg til garantert plass i neste års Supercopa. I La Liga ligger de på 5. plass der de ligger og snuser på en mulighet til å ta seg opp til 4. plassen. 

Denne sesongen er det flere lag har fått kjenne på hvor vanskelig det er å møte Bilbao: Atlético har spilt mot Bilbao 3 ganger og gått på 3 tap, Girona ble servert et tap av Valverdes menn for noen uker siden, og selv Barcelona er blant de lagene som har blitt ofre for baskerne. I januar reiste Barça til San Mamés for å spille kvartfinalen av Copa del Rey, noe som ble en tragisk affære for Xavis menn. De reiste hjem etter å ha tapt 4-2 i ekstraomganger, i en kamp der Bilbao var langt mer suverene enn Barça. I tillegg plukket Balde opp en skade som sendte han ut på sidelinjen frem til sommeren. 

Bilbao blir en tøff motstander, spesielt på hjemmebane. Valverde, brødrene Williams og resten av laget har vist at når de er på sitt beste kan de virkelig slå hvem som helst. Tar vi en titt på Bilbao sine siste kamper, ser vi at de har 3 seire mot hhv. Atlético, Girona og Atlético igjen. Men vi kan også notere en uavgjort mot Almería og et tap mot Real Betis på hele 3-1. Dette demonstrerer Bilbao sin største svakhet: Nemlig at de er ustabile. Litt sånn som Barça denne sesongen, så vet man aldri hvilken utgave av Athletic Club man får. Xavi er heldig hvis Bilbao har en dårlig dag på jobb, og da er det gode muligheter for å reise hjem med 3 poeng. 

Barcelona mannskapet

Selvfølgelig kan ikke Barça lene seg tilbake og håpe at motstanderen har en dårlig dag på jobb. Xavi og gjengen må være forberedt på det verste og Barcelona må være klar til å levere en minst like god kamp som hjemmelaget. 

Forrige ukes prestasjon mot Getafe var årets beste av de blårød. Det er dermed lett å tenke at Xavi kommer til å stille med en lignende startoppstilling som det han valgte i den kampen. Det er godt mulig han velger andre spillere fra start som blant annet Yamal, Pedri og Martínez, men strukturen i laget vil nok være den samme uansett.

Foretrukket lagoppstilling: 

ter Stegen

Koundé – Araújo – Cubarsí – Cancelo

Gündoğan – Christensen – de Jong

Raphinha – Lewandowski – Félix

Enda en tøff utfordring

Dette er en kamp som betyr mye for begge lag, ettersom både Barça og Athletic Club er ute etter viktige poeng i jakten på en plass i neste års Champions League. Alt tyder på at dette blir et forrykende og jevnt oppgjør mellom to lag som begge pdd. er i veldig god form. En seier på selveste San Mamés ville vært en stor moralboost for laget på vei inn i en avgjørende periode for sesongen, og ikke minst 3 enorme poeng. 

Visca Barça!🔵🔴  

Bilder: FC Barcelona.

Hva håper dere å få se i denne kampen? Hva tror dere stillingen blir? Bli med i diskusjonen på Blaugrana sin Discord