Champions League er over for denne gang og fokuset flyttes foreløpig tilbake på La Liga.

Barcelona – Getafe

Tid: Lørdag 24. februar, 16:15

Anledning: La Liga, 26. Serierunde

Sted: Estadi Olímpic Lluís Companys, Barcelona

Sending: TV2 Sport Premium / TV2 Play

Statusoppdatering

De siste ukene har vært preget av forberedelser til det store oppgjøret mot Napoli i Champions League. Barcelona har i hovedsak fokusert på å holde seg innenfor topp 4 i La Liga, og forsøkt å oppnå fremgang i spillet på banen. I mellomtiden har det skjedd store endringer i toppen av tabellen, og det er nå åpnet seg en god mulighet for Xavi & Co. Girona har gått på 3 strake poengtap og vi befinner oss dermed kun 2 poeng bak vår lillebror fra Catalonia . Det er fortsatt et stykke opp til erkerival Real Madrid på toppen, men dersom denne rundens resultater ender i vår favør, kan Barça allerede denne helgen innta 2. plassen.  


Slik ser det ut i toppen av La liga før 26. Runde. 

Getafe 

Helgens motstander Getafe kommer inn i denne kampen på en komfortabel 10. plass, midt på tabellen. Getafe er en problematisk motstander å møte for et lag som Barcelona. José Bordalás sitt lag spiller på en slik måte som selveste Diego Simeone ville vært stolt av: Forsvar, forsvar og mer forsvar. Tar vi en titt på de tidligere innbyrdes resultatene, er det tydelig at Xavi selv har fått erfare hvor vanskelig det er å bryte ned Getafe. Xavi har ledet Barça i 4 oppgjør mot Getafe, der 3 av kampene har endt 0-0 og kun én seier til Barça på 1-0. En statistikk som nesten ikke er til å tro. 


Barça har kun scoret 1 mål på de siste 4 oppgjørene mot Getafe.

Hver gang man møter Getafe, vet man allerede på forhånd akkurat hva man kommer til. Likevel ser vi at Xavi gang på gang blir tatt på senga av måten Getafe spiller på. I kamper som dette mot denne typen motstandere har mister Hernández stadig vist dårlig evne til å tilpasse laget, og blir stående på sidelinjen som et stort spørsmålstegn når laget hans ikke klarer å finne en åpning.

Til tross for at Barça har en god defensiv statistikk mot Getafe, bør vi være oppmerksomme på at de har store angrepstrusler i laget. Tidligere Real Madrid spiller Borja Mayoral ligger på 2. plass på scoringsstatistikken i La liga. Sammen med Manchester United-talentet og PL-utskjelte Mason Greenwood har de vist at de kan skape problemer for lagene de møter i begge ender av banen.

Barça XI

Det blir spennende å se om Xavi, etter 4 frustrerende slitekamper mot Getafe, endelig har gjort hjemmeleksa eller ikke. Skal Barcelona klare å bryte ned Getafe-forsvaret, må de ha et høyt tempo i spillet. Bevegelsene uten ball må være raske og ballen må beveges enda raskere. 

Xavi valgte nok en gang å stille med Christensen i midtbanen mot Napoli og dansken hadde dessverre ikke en god kamp. Mot Getafe ville det nok være en mindre lur avgjørelse å stille med 4 midtbanespillere, spesielt når man vet hvordan kampbildet kommer til å se ut. Kanskje vil det være lurere av Xavi å stille med en klassisk 4-3-3, spesielt dersom Félix er klar til å spille fra start. 

Foretrukket lagoppstilling: 

ter Stegen

Koundé – Araújo – Christensen – Cancelo

Pedri – Gündoğan – de Jong

Yamal – Lewandowski – Félix

Tøff utfordring 

Getafe kommer til å forsøke å forstyrre Barcelonas rytme og utnytte mulighetene som dukker opp. Dette blir en solid utfordring for Barça og vi håper at laget kommer forberedt med en like solid kampplan. Lewandowski har endelig funnet flyten igjen, og polakken har sin beste scoringsform siden det første halvåret i klubben. Sammen med Yamal og resten av laget håper vi at de klarer å rive ned Bordalás sin forsvarsmur og sikre 3 viktige poeng i kampen om 2. plassen.

Visca Barça!🔵🔴  

Bilder: FC Barcelona, sofascore.com

Hva håper dere å få se i denne kampen? Hva tror dere stillingen blir? Bli med i diskusjonen på Blaugrana sin Discord