Barça møter Celta på mareritt-arenaen Balaídos 

Celta Vigo – Barcelona

Tid: Lørdag 17. februar, 18:30

Anledning: La Liga, 25. Serierunde

Sted: Estadio de Balaídos, Vigo 

Sending: TV2 Sport Premium / TV2 Play

Generalprøve

Forrige serierunde var nok en skuffelse for Xavi og gjengen. Møtet med Granada endte med nytt poengtap, og vi fikk bekreftet igjen at det er store problemer i laget defensivt. Med 3 scoringer imot på hjemmebane fra laget som ligger nest nederst på tabellen har man stor grunn til å være bekymret for kampene som snart kommer. Oppgjøret mot Celta blir nå en generalprøve før laget skal ut i strid mot Napoli i Champions League. Kampen om ligagullet er allerede så godt som tapt og det er derfor ekstra viktig at Xavi får orden på laget før de tar turen til Italia.    

RC Celta de Vigo 

Laget fra den spanske vestkysten er rundens motstander. Celta har en rekke på over 10 år i La Liga siden de rykket opp sist, og i den perioden har de et par ganger vært svært nære ved å rykke ned igjen. Denne sesongen er de nok en gang i fare for nedrykk og ligger for øyeblikket på en utrygg 17. plass kun 3 poeng foran nedrykksplassene. 

Første kamp mot Celta denne sesongen ble spilt på Olympiastadion i september, og det er trolig en kamp Barça-fansen husker godt. De første 80 minuttene av den kampen var total katastrofe fra katalanerne og Celta så lenge ut til å stikke av med en komfortabel 2-0 seier. I det 81. minutt tente Robert Lewandowski håpet i laget med en redusering. Det endte til slutt med 3 scoringer på 9 minutter og «remontada» var et faktum.


Cancelo satte inn 3-2 målet og sikret «remontada» i oppgjøret mot Celta i september. 

Celta Vigo spiller kampene sine på Estadio de Balaídos som har vært et mektig fort for klubben i mange år (ser man bort ifra de gjentatte avlyste kampene pga. kraftig nedbør). Så lenge Balaídos har eksistert, har den vært veldig problematisk for Barcelona å spille på: Av de siste 9 kampene på Balaídos kan Barça notere 4 tap, 4 uavgjorte og kun 1(!) seier. Dette er en rekke som strekker seg helt tilbake til september 2015. 

Én spiller som de fleste sikkert forbinder med Celta er Iago Aspas. For Barça-fansen krever han ingen introduksjon, bare å høre navnet hans er nok i seg selv. I tillegg har våre egne landsmenn skapt mye trøbbel for Barcelona denne sesongen og Jørgen Strand Larsen er heller intet unntak. Både Aspas og Larsen er spillere forsvarsrekken må passe seg for i denne kampen.   

Barças utvalgte

Klubben har fremdeles en god del skadde spillere som Xavi må klare seg uten. Nå gjelder det for han  å finne den sterkeste lagoppstillingen han kan komme med for å sikre suksess på kort tid. 

Pga. mangelen på vinger har Xavi de siste kampene stilt med 4 midtbanespillere samt en angrepsduo bestående av Lewandowski og Yamal. Nå er Raphinha tilbake fra skade og Xavi har vært åpen om at han kan fullføre en angrepstrio med de to andre på topp, f.eks. hvis Yamal flyttes over til venstreving. Dersom Xavi stiller med 3 angrepsspillere velger han antagelig å skyve Christensen tilbake ned i forsvar slik at både Pedri, de Jong og Gündoğan får beholde plassen i laget.  

Bruken av Yamal har vært et «hot topic» den siste tiden. 16-åringen har vært vår beste spiller de siste ukene og har spilt nesten hver eneste kamp siden nyttår. Yamal bør egentlig ikke spille så mye som han gjør da det kan være en alt for stor belastning for en spiller på hans utviklingsstadium og ikke minst alder. Likevel er det vanskelig å benke sin beste spiller, spesielt mtp. skadetrøbbel og mangel på alternativer. 

Forventet lagoppstilling:

ter Stegen 

Koundé – Araújo – Christensen – Cancelo

Pedri – Gündoğan – de Jong 

Raphinha – Lewandowski – Yamal 

Innsnikende overtro

Iago Aspas og Balaídos: En dødelig kombinasjon for FC Barcelona. Tar man i betraktning historien vi har borte mot Celta, kan det fort se ut som en håpløs kamp. Men slaget er ikke over før det er over og det er ingen behov for å tenke at vi allerede har tapt før kampen er spilt. Så vi tenker at vi legger vekk de overtroiske tankene, og har heller troen på at Barça kan få et ønsket resultat med en god prestasjon her. Det er tross alt ikke umulig å vinne på Balaídos, bare veldig vanskelig.

Visca Barça!🔵🔴

Bilde: FC Barcelona. Foto: Víctor Salgado – FC Barcelona.

Hva håper dere å få se i denne kampen? Hva tror dere stillingen blir? Bli med i diskusjonen på Blaugrana sin Discord