Barcelona tar imot Granada på Olympiastadion søndag kveld 

Barcelona – Granada

Tid: Søndag 11. februar, 21:00

Anledning: La Liga, 24. Serierunde

Sted: Estadi Olímpic Lluís Companys, Barcelona 

Sending: TV2 Sport 1 / TV2 Play

Uferdig produkt

Barça gjør seg klar til liga-kampanjens neste etappe. Spillerne har hatt en uke med kamphvile etter at de tok med seg alle 3 poengene hjem fra Alavés forrige helg. Det var en kamp litt utenom det vanlige for Barcelona. Spillerne var nådeløse i angrep, og Xavi kan takke dem for 3 scoringer etter kun 5 skudd på mål. Selv om vi gir gode enkeltprestasjoner all æren, var det på ingen måte en ufortjent seier. Det er likevel tydelig at Xavi fremdeles har mye å finne ut av, for han kan ikke alltid stole på at spillerne kommer til å utnytte målsjansene like bra hver gang.

Granada CF: Problematisk motstander for Barça?

Rundens motstander befinner seg på 19. plass på tabellen. På 23 kamper så langt har Granada kun vunnet 2, og spilt 6 uavgjorte. I tillegg har de en målforskjell på -22, noe som gir dem enda dårligere forutsetninger i kampen om å unngå nedrykk.     

Tar man en titt på innbyrdes oppgjør mot Granada, så kan det fort vekke litt bekymring. Siste gang Barça vant mot Granada var i Copa del Rey i februar 2021, altså litt over 3 år siden. Siden den seieren har vi møtt Granada 4 ganger, der vi kan notere 1 tap og 3 uavgjorte. Granada er nemlig ett av kun to spanske lag Xavi ikke har klart å vinne mot som hovedtrener for klubben, og dette blir kanskje hans siste mulighet.  


Tidligere oppgjør mot Granada i La Liga.

Hva får vi se fra Barça?

Både Martínez, Raphinha og ter Stegen har denne uken returnert til treningsfeltet. Xavi har allerede bekreftet at Raphinha og ter Stegen er tilgjengelig og det gjenstår å se om laglisten inkluderer Martínez også. 

I forrige kamp mot Alavés, fikk vi endelig se Andreas Christensen spille som defensiv midtbane. Xavi har i lang tid hintet om at dansken kunne få en slik rolle i laget, etter at gjentatte forsøk på å erstatte Sergio Busquets ikke hadde gitt tilfredstillende resultat. Det virket som at det hadde ønsket effekt for Xavi og vi tror det er mulig at vi får se det samme igjen her. 

Vitor Roque sin skamfulle utvisning forrige helg betyr at han må stå over denne gangen. Det har vært forfriskende å se «Tigrinho» få et par minutter på slutten av kamper mot slitne motstandere. Vi håper det kanskje blir en mulighet å se Marc Guiu med et innhopp fra benken, spesielt mtp. at Lewandowski fremdeles presterer langt under forventet nivå.

Forventet lagoppstilling:

ter Stegen 

Koundé – Araújo – Cubarsí – Cancelo

Gündoğan – Christensen – de Jong

Yamal – Lewandowski – Pedri  

Fremdrift

Seiersrekken er i gang, og Barça skal nå forsøke å holde den gående. Etter Granada er det kun én kamp igjen mot Celta Vigo før det store oppgjøret mot Napoli i Champions League. Med andre ord vil utfallet av de neste to kampene ha stor betydning for både holdning og moral. Xavi må sørge for at spillerne viser personlighet og viljestyrke først mot Granada og deretter mot Celta. Målet er å styrke selvtilliten for å ha et best mulig utgangspunkt i forkant av oppgjøret mot Napoli.  

Visca Barça!🔵🔴

Bilder: FC Barcelona, Sofascore.com

Hva håper dere å få se i denne kampen? Hva tror dere stillingen blir? Bli med i diskusjonen på Blaugrana sin Discord