Barça reiser til Alavés i et forsøk om å øke seiersrekken fra 1 til 2

Alavés – Barcelona

Tid: Lørdag 3. februar, 18:30

Anledning: La Liga, 23. Serierunde

Sted: Mendizorroza, Vitoria-Gasteiz

Sending: TV2 Sport Premium / TV2 Play

Barça back?

Det var en etterlengtet seier da Barcelona slo Osasuna på Olympiastadion tidligere denne uken. Katalanerne hadde en rekke på 2 strake tap og Xavi hadde akkurat kunngjort at han skulle gi seg etter sesongen. Det var ikke en godt utført kamp; Faktisk var det omtrent ingenting som skjedde hele kampen utenom da nykommeren Vitor Roque satte ballen i nettet for første gang som Barça-spiller. I sluttminuttene var det igjen en tung jobb om å holde på ledelsen til tross for at bortelaget var redusert til 10 mann. Seier er seier og det var deilig med 3 poeng uansett. Nå gjenstår det å se om Barcelona kan holde det gående, og mot relativt enkel motstand sikre nye 3 viktige poeng.

Deportivo Alavés  

Hjemmelaget kommer inn i denne kampen med god form. Før nyttår hadde Alavés kun 4 seire på 18 kamper i La Liga, og var en stor kandidat for nedrykk. En helomvending siden den gang gjør at de nå ligger på en mye tryggere 11. plass på tabellen.  På de 4 kampene de har spilt i La Liga siden nyttår, har de registrert 1 uavgjort og 3 seire. Det kunne nesten ikke ha vært et verre tidspunkt for Xavis menn å møte laget i blått og hvitt. 

Første møte mot Alavés denne sesongen kom i november. Kampen startet med et Alavés-mål bare sekunder etter avspark. Den unge spissen Samu Omorodion, på lån fra Atlético, scoret målet og var resten av omgangen en enorm trussel. Barça kan anse seg som heldige for at den spansk-nigerianske spilleren ikke rundet av minst 3 mål før pause. Da spillerne kom ut i andre omgang hadde de mye å bevise. En sjelden Lewandowski-dobbel i tillegg til en Xavi som var aktiv med å gi instrukser og gjøre bytter, ga til slutt Barcelona en knepen 2-1 seier.  

Barça XI

Kun 5 minutter inn i Osasuna-kampen fikk Barcelona nok et navn på skadelisten. Denne gangen var det Ferrán «the shark» Torres, som nå blir ute i minst 4 uker og mister dermed første oppgjør mot Napoli. Det blir en veldig vanskelig oppgave for Xavi å klare seg uten de nå 8(!) skadde spillerne, samtidig som laget må ha gode resultater i kampene de spiller. I tillegg er det viktig å unngå nye skader, spesielt mtp. at flere av de «friskmeldte» spillerne i laget egentlig også sliter med langtidsskader. 

Nå som Ferrán er skadet, er Yamal den eneste vingen Xavi sitter igjen med. Mot Osasuna valgte han først å prøve en løsning med 4 midtbanespillere med Fermín. Utover kampen da laget jaktet scoring, skiftet Xavi til en løsning med 2 spisser ved å sette inn Roque for Fermín. Det resulterte til slutt i ett mål og seier for Barcelona, og det blir interessant å se hvilket oppsett Xavi velger fra start her.

Forventet lagoppstilling:

Peña

Koundé – Araújo – Christensen – Cancelo

Pedri – Gündoğan – de Jong

Yamal – Lewandowski – Fermín

Kjemper til siste slutt

Barcelona er i en tøff posisjon for tiden. Å si at sesongen ikke har levd opp til forventningene, ville vært en kraftig underdrivelse. Med Xavi på vei ut og en tredjedel av førstelaget ute med skade, føles det ut som en veldig tung oppgave å redde sesongen. Vi gjør slik som Xavi og gutta: Nemlig tar det fra kamp til kamp. Heldigvis har vi har fortsatt mer enn nok kvalitet i laget til at vi bør vinne mot de fleste motstanderne vi møter. Kan Barça ta seieren her, og gå videre til neste match med 3 poeng, vil ting se noe lysere ut. 

Visca Barça!🔵🔴

Bilde: FC Barcelona

Hva håper dere å få se i denne kampen? Hva tror dere stillingen blir? Bli med i diskusjonen på Blaugrana sin Discord