Barça prøver å finne rytmen igjen når de tar imot Osasuna på Olympiastadion

Barcelona – Osasuna

Tid: Onsdag 31. januar, 19:00

Anledning: La Liga, 20. Serierunde

Sted: Estadi Olímpic Lluís Companys, Barcelona 

Sending: TV2 Sport Premium / TV2 Play

…and breathe.

Vi legger bak oss en lang og innholdsrik uke. Mye har skjedd i løpet av de siste 7 dagene og det har vært mye å fordøye for Barça-fansen. Først hadde vi den brutale cup-exiten på San Mamés, før årets første hjemmekamp mot Villarreal endte som en enda større tragedie. Med dette bakteppet fikk vi endelig bekreftet det mange har spekulert på lenge: At Xavi gir seg som Barcelona-trener etter sesongen. Det er aldri stille i Barcelona og det er allerede mye prat om hvem som skal ta over etter Xavi. Vi tenker at det er alt for tidlig å prate om det nå, og vi fokuserer heller på det som ligger rett foran oss. Barcelona skal spille ny kamp, og nå gjelder det virkelig å komme tilbake på vinnersporet. 

Osasuna

Nok en gang møter vi laget fra Pamplona, denne gangen på hjemmebane. Vi møtte de først på El Sadar tidlig i La Liga denne sesongen, så i den spanske supercupen for bare 3 uker siden. Begge kampene endte i seier for Barça, med hhv. 1-2 og 2-0. I det siste oppgjøret hadde Barcelona en relativt komfortabel seier, selv om de var midt i en periode med svak form da kampen ble spilt. Xavi vil være ute etter sin 3. seier mot Osasuna denne sesongen, og kanskje også for siste gang. 

Osasuna ligger fortsatt på 12. plass, som var også deres posisjon på tabellen da vi spilte mot dem for 3 uker siden. Siden supercopa har Osasuna spilt 3 kamper, der de kan notere 1 seier, 1 uavgjort og 1 tap. Det er aldri en enkel oppgave å spille mot de rødkledde. Det kommer til å bli en fysisk krevende match, med mye fart og kraft. Osasuna må klare seg uten Chimy Ávila som er ute med skade. Heldigvis for Osasuna trener Jagoba Arrasate, har han flere spillere som kan spille i argentinerens fravær, blant annet veteranen Ante Budimir. 

Xavis utvalgte

En skadepreget spillerstall gjør en allerede vanskelig situasjon enda vanskeligere for Xavi. João Félix er det nyeste innslaget, klubben meldte onsdag ettermiddag på sine nettsider at portugiseren er ute med forstuet ankel. Skadelisten består nå av Gavi, Balde, ter Stegen, Roberto, Alonso, Raphinha og Martínez, i tillegg til Félix. 

Xavi er på vei ut, og det at reisen hans er i ferd med å ta slutt vil antagelig påvirke avgjørelsene han tar rundt laguttaket. Dersom Xavi vil etterlate stallen med et godt utgangspunkt for sin arvtaker, kan det hende at han velger å satse på de yngre spillerne og gi disse mer rom for utvikling utover våren. Vi har allerede fått se mye av Lamine Yamal, Hector Fort og Pau Cubarsí de siste ukene, og forventer å se mer, enten om det blir fra start eller fra benken.  

Forventet lagoppstilling:

Peña

Koundé – Araújo – Christensen – Cancelo

Pedri – Gündoğan – de Jong

Yamal – Lewandowski – Ferrán 

Ikke over enda

Til tross for at Xavi-æraen nærmer seg slutten, er det fortsatt viktig for laget å vinne. Barcelona må sikre seg en plass i topp 4 av ligaen og trenger gode resultater i Champions League. Flere av spillerne har vært ute på sosiale medier og uttrykket støtte med følelsesladde meldinger til Xavi. Det er tydelig at de har stor respekt for han, og kanskje føler flere av de seg skyldige for at han nå velger å gi seg. Vi håper at spillerne velger å gi litt ekstra for treneren sin, og gjøre alt de kan for å gi han en verdig avslutning på sesongen. Vi gleder oss til å se hva slags respons de har å komme med mot Osasuna. 

Visca Barça!🔵🔴

Bilder: FC Barcelona

Hva håper dere å få se i denne kampen? Hva tror dere stillingen blir? Bli med i diskusjonen på Blaugrana sin Discord