Barcelona skal spille årets første hjemmekamp når La Liga returnerer til Olympiastadion 

Barcelona – Villarreal

Tid: Lørdag 27. januar, 18:30

Anledning: La Liga, 22. Serierunde

Sted: Estadi Olímpic Lluís Companys, Barcelona 

Sending: TV2 Sport Premium / TV2 Play

Tett i tett

Forleden kveld tok denne sesongens Copa del Rey-reise slutt i Bilbao. De neste ukene skal Barcelona kun spille i La Liga, i oppkjøringen til sesongens viktigste oppgjør: Nemlig mot Napoli i Champions League. Cup-exiten mot Athletic fikk nok en gang varsellampene til å lyse hos fansen, selv om Xavi mente at Barcelona spilte en god kamp var det mye grått på den grønne gressmatten fra de blå-røde. 

Formen i laget er svært turbulent, og det er vanskelig å forutse hvordan de kommer til å spille før hver kamp. I blant føles det ut som at det er ett skritt frem og to tilbake, andre ganger føles det ut som to frem og ett tilbake. Det viktigste er at det går fremover, og så lenge Barcelona fortsatt er konkurransedyktig har man en sjans mot de beste. 


Slik ser kampprogrammet til Barcelona ut frem til første møte mot Napoli.

«Fighting out of the yellow corner»

Rundens motstander er den gule ubåten fra keramikk-byen i øst. De befinner seg på 14. plass på tabellen, bare 5 poeng over nedrykksplassene. Man kan trygt si at denne ligakampanjen ikke har vært helt det de hadde håpet på. I Europa League kvalifiserte seg til 8.-delsfinalene med gruppeseier. Denne våren vil de være på jakt etter sin 2. Europa League tittel, etter at de vant for første gang i 2021.

Forrige møte mellom Barcelona og Villarreal kom tidlig i høst da lagene møtte hverandre allerede i 3. serierunde. Det var en meget innholdsrik kamp som til slutt endte 3-4, med katalansk seier på Estadio de la Cerámica. 

«Fighting out of the blue and red corner»

Tidligere denne uken ble det bekreftet at Balde sin skade var ganske omfattende og at han blir utilgjengelig ut sesongen. Den unge venstrebekken ble det nyeste innslaget på en stadig voksende skadeliste, etter at han røk hamstringen på San Mamés. Heldigvis for Xavi er Cancelo tilbake fra sitt skadefravær og skal antagelig være klar til å spille mot Villarreal. 

De unge spillerne Hector Fort, Pau Cubarsí og Lamine Yamal har imponert stort de siste kampene til tross for kollektivt ustabile prestasjoner. Vi tenker de fortjener en mulighet fra start mot Villarreal, som ikke er i sin beste form, da det kan være en flott anledning for videre utvikling.

Foretrukket lagoppstilling: 

Peña

Fort – Araújo – Cubarsí – Cancelo

Pedri – Gündoğan – de Jong

Yamal – Lewandowski – Félix

Umiddelbar respons

Etter 38 dager siden forrige match på Montjuïc, blir det deilig å endelig spille foran hjemmefansen igjen. Hver gang man går på et tap, er det ekstra viktig at man kommer tilbake på vinnersporet så fort som mulig. Xavi & Co er favoritter i denne kampen, og burde kunne slå Villarreal på hjemmebane, selv om de ikke leverer en topp opptreden. Vi håper selvfølgelig at de kan spille en god kamp, og med en imponerende seier vise at de mener alvor både mot Villarreal og i kampene som følger.

Visca Barça!🔵🔴

Bilder: FC Barcelona

Hva håper dere å få se i denne kampen? Hva tror dere stillingen blir? Bli med i diskusjonen på Blaugrana sin Discord