Barcelona skal kjempe om en plass i semifinalen av cupen i det som blir en tøff bortekamp i Baskerland

Athletic Bilbao – Barcelona

Tid: Onsdag 24. januar, 21:30

Anledning: Copa del Rey, Kvartfinale

Sted: San Mamés, Bilbao

Sending: VG+ Sport

På de rette stier

Kampprogrammet ruller videre, og allerede før man har rukket å fordøye forrige kamp så er det på tide med den neste. Det er mye som skulle vært sagt om katalanernes sterke borteseier mot Betis denne helgen. Barcelona spiller først en god kamp frem til det 55. minutt, før konsentrasjonen glipper og Betis utligner resultatet ved å score 2 mål på 5 minutter. Avslutningsvis spiller Barcelona igjen veldig bra og 2 sene mål sørger til slutt for en rimelig fortjent seier for Xavis menn. Vi retter blikket fremover mot kampene som ligger i vente og ber kun om én ting: Mer av det samme! 

Athletic Club

Motstanderen i kvartfinalen av årets cup, er et lag vi er godt kjent med. Ikke bare spiller vi mot de hvert år i ligaen, men ofte møtes vi i cup-sammenheng også. I 2021/22 sesongen møtte vi Bilbao i 8.-delsfinalen av Copa del Rey. Kampen endte 2-2 og gikk til ekstraomganger, hvor Athletic Club til slutt fikk seiersmålet i det 105. minutt. Siden den gang har Barcelona møtt Bilbao 4 ganger i La Liga. Det har endt med 4 seiere og en målforskjell på 10-0. Det seneste oppgjøret var i høst, da 17 år gamle Marc Guiu vant hjertet til alle Barça-fans med vinnermålet han scorte kun 30 sekunder inn i debuten sin.   

Barcelonas utvalgte

Helgens kamp mot Real Betis var fasit på hvordan Barça bør spille til vanlig. Relativt god kontroll på motstander og bra kombinasjonsspill med ball. Hvis vi kjenner Xavi rett så vil han stille med mye av det samme mot Bilbao, og han har trolig et stort ønske om å ta gull i årets Copa del Rey. Det var mye ros rettet mot Lamine Yamal og Ferrán Torres etter at de begge leverte en knallsterk kamp mot Betis. Det var mindre snakk om midtstopper Pau Cubarsí som startet i Christensens skadefravær. 16 åringen spilte med ro og trygghet i den perioden han var på banen, og viste ellers flere gode kvaliteter. Som midtstopper er det et stort kompliment at det har vært lite snakk om debuten hans.  

Vi tenker det er greit å gi Pedri litt hvile i denne kampen. Kanarifuglen har hatt mye skadetrøbbel, og i perioder som dette vil det fort bli stor belastning om han skal starte hver kamp. Vi håper Xavi heller stiller med noen andre på midtbanen fra start. 

Foretrukket lagoppstilling: 

Peña

Fort – Araújo – Cubarsí – Baldé

Roberto – Gündoğan – de Jong

Yamal – Roque – Ferrán

Ett skritt om gangen 

Utviklingen i Barça ser ut til å gå i riktig retning. Kampen mot Betis var noe av det beste Xavis mannskap har vist denne sesongen og vi håper at de kan holde det gående slik. Copa del Rey er ikke en stor prioritering og det ville ikke vært total katastrofe om årets cup-kampanje tok slutt i Bilbao. Barça er tross alt favoritter, og selv med et par uerfarne unggutter bør vi kunne få noe ut av denne kampen. Vi tenker at Barça må først og fremst spille en god kamp og så håper vi at et godt resultat vil følge med.  

Visca Barça!🔵🔴

Bilder: FC Barcelona

Hva håper dere å få se i denne kampen? Hva tror dere stillingen blir? Bli med i diskusjonen på Blaugrana sin Discord