La Liga er endelig tilbake på kalenderen for Barcelona, når de tar turen til Sevilla

Real Betis – Barcelona

Tid: Søndag 21. januar, 18:30

Anledning: 21. serierunde i La Liga

Sted: Estadio Benito Villamarín

Sending: TV2 Sport Premium / TV2 Play

Skadekontroll

Halvparten av kampene i årets liga er spilt og tabellen begynner å ta form. Barcelona sin sesong har vært en stor skuffelse, og det ser ikke lyst ut for katalanerne. Med 8 poeng til toppen og en 4. plass på tabellen, forsvinner håpet om ligagull litt etter litt for hver uke som går. Det er en reell mulighet at Barça kan havne utenfor topp 4 om de fortsetter slik, noe som absolutt må unngås. 

Fokuset for Barça i perioden som kommer bør være forbedring. Vi tenker at Xavi og spillerne må spille seg gode kamp for kamp, og så lenge det går i riktig retning, vil resultatene komme. Om ikke lenge skal Barça spille utslagsrunder i Champions League for første gang på 3 år. Klarer man å bygge opp selvtilliten med gode prestasjoner på banen frem til da, så kan det bli et vendepunkt for klubben.   

Real Betis

Vi har kommet til det stadiet av sesongen da man begynner å møte motstandere man allerede har spilt mot før, og første lag Barça møter for andre gang i ligaen denne sesongen er Real Betis. De fleste husker nok det første oppgjøret: Det var forrige gang Barcelona spilte en overbevisende kamp i La Liga, da de vant hele 5-0 i det som var en fotballfest en septemberskveld på Montjuïc.  

Real Betis har hatt en varierende form i ligaen. De ligger på 8. plass på tabellen, og har en helt gjennomsnittlig sesong etter deres standarder. Ser man på Real Betis sine siste resultater, kan man notere kun 1 seier på de siste 7 kampene de har spilt i alle turneringer. Likevel er det verdt å merke at i desember spilte Real Betis uavgjort mot både Real Madrid, Girona og Real Sociedad. Altså 3 sterke lag der ingen av de lykkes i å slå de grønn-hvite.     

Barça XI

Alle kamper i ligaen vil ha høy prioritert i tiden fremover, og Xavi vil stille med det sterkeste han har tilgjengelig. Vi tror at det Xavi vil gå for er en 4-3-3, omtrent slik han stilte med mot Osasuna i supercupen. Det er også en mulighet for at han velger en løsning med 4 på midten igjen, selv om dette endte med total katastrofe mot Real Madrid. 

Christensen er utilgjengelig og det er litt usikkerhet rundt hvordan det blir seende ut i forsvar. Vi tenker at vi mye heller vil se unggutten Hector Fort få muligheten på høyrebekk enn kaptein Sergi Roberto. Da får vi trolig også Koundé og Araújo spille sammen i midtforsvaret. 

Foretrukket lagoppstilling: 

Peña

Fort – Araújo – Koundé – Baldé

Pedri – Gündoğan – de Jong

Yamal – Lewandowski – Félix

Håp

Sesong-innspurten er i gang. Barcelona har fortsatt muligheten til å redde sesongen og gi alle Barça fans noe å være stolte av. Troen på at ting kan endre seg må vi holde på, og vi er som alltid optimistiske på at ting kan snu. Steg for steg, kamp for kamp så står vi bak klubben mens de kjemper til siste slutt. For det er ikke over før det er over.

Visca Barça!🔵🔴

Bilder: FC Barcelona

Hva håper dere å få se i denne kampen? Hva tror dere stillingen blir? Bli med i diskusjonen på Blaugrana sin Discord