Barcelona flytter fokuset tilbake på Copa del Rey

Unionistas – Barcelona

Tid: Torsdag 18. januar, 19:30

Anledning: Copa del Rey, 8. delsfinale

Sted: Campo de Futbol Reina Sofía

Sending: VG+ Sport

Hva nå?

I forrige runde av Copa del Rey måtte Barcelona slite seg til seier mot 4. divisjonslaget Barbastro. Det føltes ut som at klubben hadde nådd et bunnpunkt, og da laget tok turen til Saudi-Arabia for å spille i den spanske supercupen, var forventningene lave. Barcelona svarer på kritikken med en relativt god opptreden mot Osasuna i semifinalen, og sikret en finaleplass mot erkerival Real Madrid. Real Madrid var raskt ute med å knuse alt håp, og viste alle Barça fans at bunnpunktet enda ikke er nådd. 

Unionistas de Salamanca

Unionistas ble grunnlagt i 2013, etter at den historiske klubben UD Salamanca ble oppløst tidligere samme år. Et av klubbens supportergrupper ønsket å bevare dets minne; Det resulterte i fødselen av Unionistas de Salamanca CF.

Unionistas holder til i 3. nivå i Spania. De spiller for tiden i Primera Federación gruppe 1, sammen med blant annet Barça Atlétic. Faktisk møttes de to lagene i starten av januar, da Unionistas tok turen til Estadi Johan Cruyff og kom seirende ut med 0-2. Unionistas overrasket mange da de slo Villarreal i forrige runde av cupen. Tar vi i betraktning Barcelona sin forferdelige form, kan dette fort bli en vrien utfordring for Xavis menn. 

Barcelona-stallen

Denne kampen er nok en gang en fin anledning for de unge guttene fra akademiet til å vise seg frem. På laglisten finner vi noen av disse navnene, og vi håper vi får se flest mulig i aksjon. 

Xavi må klare seg uten Araújo og Yamal, da begge er ute med 1 kamps suspensjon. Raphinha og Martínez er fortsatt skadet og vil derfor også være fraværende. 

Life goes on

Kampprogrammet går videre, og Barça må holde følge. Det er tydelig at store endringer må til i Barcelona, men enn så lenge må vi jobbe med det vi har. Det er fortsatt mange kamper som skal spilles og klubben har mange mål å strekke seg mot. En kvartfinaleplass i Copa del Rey ville vært et steg i riktig retning. 

Visca Barça!🔵🔴

Bilder: FC Barcelona

Hva håper dere å få se i denne kampen? Hva tror dere stillingen blir? Bli med i diskusjonen på Blaugrana sin Discord