Barcelona møter erkerivalen i finalen av den spanske supercupen

Real Madrid – Barcelona

Tid: Søndag 14. januar, 20:00

Anledning: Supercopa de España, Finale

Sted: King Saud University Stadium, Riyadh

Sending: VG+ Sport

Nullstilling

Etter å ha levert en etterlengtet god kamp mot Osasuna i semifinalen, er Barcelona klare for finale i Supercopa. Etter en lang rekke på 20 kamper uten å vinne med mer enn ett mål, har Barça endelig skrudd opp nivået til en deilig 2-0. Det var også en av de få gangene vi har klart å holde buret rent denne sesongen. Finalen blir en stor test for Xavi og hans menn. Klarer han å få sikret et godt resultat mot Real Madrid og vinne sesongens første trofé, kan det være mange som hopper tilbake ombord Xavi-toget.  

Los blancos

Real Madrid har startet sesongen veldig bra. Det er svært sannsynlig at ligagullet vil ende i hovedstaden, og i Champions League er de blant favorittene slik de er nesten hvert år. Carlo Ancelotti stortrives i Madrid om dagen, og selv om det var ryktet lenge at dette skulle bli hans siste sesong, fornyet han nylig kontrakten som nå varer frem til sommeren 2026. 

Det er aldri en enkel oppgave å spille mot Real Madrid. Vi er godt kjent med både spillerne og hvordan de spiller, og selv om man vet hvor truslene i laget ligger, er de likevel vanskelig å stoppe. 

Vinícius Júnior har i flere år vært et problem, og denne sesongen har i tillegg Jude Bellingham og Brahim Diaz skapt mye overskrifter. Et bemerkelsesverdig fravær i Real Madrid stallen er førstekeeper Thibaut Courtois. Belgieren røk fremre korsbånd i kneet tidlig i høst, og ble meldt skadet ut sesongen. Av den grunn hentet Real Madrid Kepa Arrizabalaga. I semifinalen mot byrivalen Atlético, gjorde Kepa store feil som kunne kostet de seieren. Det blir spennende å se om Ancelotti gir han fornyet tillit til finalen.  

Barça XI

Kampen mot Osasuna var en stor forbedring fra de forrige kampene. I forsvar startet fjorårets desidert beste forsvarskvartett sammen igjen, noe som resulterte i rent bur. Vi forventer derfor å se «BACK» mot Real Madrid også. Både de Jong og Gündoğan starter trolig i midtbanen, så blir spørsmålet om Pedri er klar til å starte eller om Roberto leder laget ut av tunnelen igjen. På vingene tror vi at Xavi går for Félix og Yamal. Begge to imponerte veldig etter at de kom inn fra benken mot Osasuna, blant annet på overtid der Félix noterte målgivende på Yamal sin scoring. Ferrán har siden nyttår fått mer tillit enn Félix, men «haien» har dessverre vært tannløs på banen. Raphinha er forøvrig skadet og utilgjengelig i denne kampen, og det gjør det mer sannsynlig at Yamal blir å se fra start.  

Forventet lagoppstilling: 

Peña

Koundé – Araújo – Christensen – Baldé

Pedri – Gündoğan – de Jong

Yamal – Lewandowski – Félix

Mer enn bare en finale

El Clásico er alltid en spesiell kamp og alle spillerne vet hvor mye det betyr å spille dette oppgjøret. Det at dette tilfeldigvis er en supercup-finale kommer bare sekundært, ønsket om å vinne mot sin største rival hadde vært der uansett hvilken anledning. Vi håper at Barça kan levere en god kamp, og gi Real Madrid ordentlig motstand til tross for den svake formen laget har hatt den siste perioden. Form pleier å ha lite å si når det kommer til El Clásico, og det håper vi gjelder her også. 

Visca Barça! 🔵🔴

Bilder: FC Barcelona

Hva håper dere å få se i denne kampen? Hva tror dere stillingen blir? Bli med i diskusjonen på Blaugrana sin Discord