Barcelona er på plass i Saudi-Arabia for å delta i årets utgave av den spanske supercupen

Barcelona – Osasuna

Anledning: Semifinale i Supercopa de España

Tid: Torsdag 11. januar, 20:00

Sted: King Saud University Stadium, Riyadh

Sending: VG+ Sport

Ny dag, ny turnering

Supercupen er en turnering med relativt liten betydning. Den er hverken prioritert eller etterlengtet, likevel er det en gyllen mulighet til å vinne et trofé. Det er trøbbel i Barcelona for tiden, og det er lite som tyder på at vi klarer å sikre gull i noen av de andre turneringene vi har spilt i så langt. Derfor blir supercupen kanskje vår eneste reelle mulighet for å sitte igjen med noe å vise frem når sesongen er ferdigspilt. 

Pamplonas stolthet

Fjorårets solide Copa-kampanje har sikret Osasuna en plass i årets supercup, og de er vårt først hinder på vei til en eventuell supercup triumf. Sesongen så langt har ikke vært det Osasuna håpet på. I ligaen ligger de på 12. plass. De hadde nok ønsket at de kunne fortsette å bygge på den fine utviklingen de hadde forrige sesong: I tillegg til sølvmedalje i Copa del Rey, fullførte de sesongen på en 7. plass i ligaen og fikk dermed prøve seg på UEFA Conference League play-offs. Play-offen endte med tap mot Club Brugge og dermed ingen europaspill. 

Da lagene møttes i ligaen på El Sadar tidligere denne sesongen, kjempet Barcelona seg til en knepen 1-2 seier. Siden den gang har katalenernes form vært turbulent, og akkurat nå er den på et rekordlavt nivå. Osasuna vil nok se på dette som en god mulighet. Alt kan skje i en turnering som kun spilles over 2 kamper, og det er Osasuna fint klar over. 

Hva får vi se fra Barça?

Xavi er en desperat mann om dagen. Jobben hans står i fare, og for hver kamp som spilles blir isen under føttene hans bare tynnere og tynnere. I utgangspunktet er ikke supercupen en turnering der man forventer å se et toppet lag, spesielt ikke mot et lag som Osasuna. Vi tror likevel at Xavi vil gå fullt inn for å vinne hele turneringen i et håp om at det kan gjøre opp for alt det som har gått galt. Det ryktes om at Pedri kanskje kan være klar til å spille denne kampen, men vi håper at Xavi ikke er så desperat at han velger å risikere gullgutten. 

Forventet lagoppstilling:

Peña

Koundé – Araújo – Christensen – Baldé

Roberto – Gündoğan – de Jong

Raphinha – Lewandowski – Ferrán 

Supercampeones 

Fjorårets supercup triumf var et av sesongens høydepunkter, og hadde stor betydning for både laget og fansen. Real Madrid har allerede sikret en finaleplass og dersom Barca skulle tatt seg videre mot Osasuna, venter enda en Clásico for å avgjøre hvem som krones til supercampeones. Det hadde vært deilig å vinne gull, spesielt om man slår Real Madrid i en finale, men det er stor tvil om Barça er i stand til å i det hele tatt slå Osasuna. Førstnevnte ville vært beste utfall, og de fleste er nok enige i at å tape en Clásico finale, ville vært verre enn å ryke i en semifinale mot Osasuna. Vi håper selvfølgelig på det beste utfallet!

Visca Barça! 🔵🔴  

Bilde: FC Barcelona

Hva håper dere å få se i denne kampen? Hva tror dere stillingen blir? Bli med i diskusjonen på Blaugrana sin Discord