Barça møter semi-profesjonell motstand for å konkurrere om en plass i neste runde av Copa del Rey.

Barbastro – Barcelona

Anledning: 16. delsfinale i Copa del Rey

Tid: Søndag 7. Januar, Kl. 21:00

Sted: Estadio Municipal de Deportes, Barbastro

Sending: VG+ Sport

Enorm fallhøyde

Etter en svært lite overbevisende seier mot Las Palmas, gjør de blårøde seg klare til Copa del Rey. Nesten hvert år starter Copa kampanjen med å møte lag fra de lavere divisjonene, og i år er ingen unntak. Lagets svake prestasjoner og dårlige evne til å dominere noen motstandere har vært et gjennomgående tema denne sesongen. Barça har ikke vunnet en kamp med mer enn 1 måls margin siden september(!), altså en rekke på 19 kamper. I denne kampen skal vi kunne kreve en overbevisende seier, uansett om Xavi stiller med reservelaget. Det vil være urovekkende dersom Barça ikke vinner denne kampen på overbevisende vis. På den andre siden vil det være katastrofalt dersom Barça taper.  

Hvem er UD Barbastro?

Barbastro spiller på 4. nivå i spansk fotball. Siden de ble etablert i 1934, har de holdt til i de lavere divisjonene, med et relativt stabilt nivå. I forrige runde av cupen slo de Almería 1-0, og får derfor nå muligheten mot Barcelona i neste runde. Det er lite informasjon tilgjengelig om hva slags lag Barbastro er, og hvordan de spiller på banen. Klubbens spiss og toppscorer Adrià de Mesa forteller i et intervju med FC Barcelona at Barbastro er et «dynamisk lag» som liker å presse høyt når motstander er i oppbyggingsfasen. 32 åringen ble intervjuet fordi han selv spilte i La Masia i sin ungdomstid  og er pdd. en ivrig Barça fan.    

Barcelona-uttaket

Det er ikke lett å vite nøyaktig hva Xavi velger å stille med mot Barbastro. Det er flere gode kandidater fra Barça Atlètic som det er sannsynlig at vi får se her, samtidig er det også sannsynlig at flere av førstelagsspillerne får muligheten til å bygge opp litt selvtillit. Fra Barça Atlètic så fremhever vi midtstopper Pau Cubarsí, høyrebekk Héctor Fort og midtbanespiller Marc Casadó som allerede har fått prøve seg under Xavi. Vi forventer å se en balansert oppstilling med en fin miks av både etablerte spillere fra førstelaget og unge lovende. Det blir opp til Xavi selv å sette opp hvert ledd og ta i betraktning hvem som bør hviles og hvem som bør få muligheten. Det blir også en fin anledning for Vitor Roque å spille seg varm i blaugrana-trøyen. 

«Salid y disfrutad»

En kamp litt utenom det vanlige for Barça, mot en relativt ukjent motstander. Vi håper på å få se et Barça-lag som triller ball med selvtillit, og dominerer motstander for en gangs skyld. Foran et begrenset publikum mot et svakere lag som Barbastro, er det en perfekt arena for de unge talentene til å senke skuldrene og vise kvaliteten de sitter inne med. Hvis alt går etter planen så blir dette et underholdende La Masia show for oss alle å nyte en søndagskveld.

Visca Barça! 🔵🔴 

Bilder: FC Barcelona

Hva håper dere å få se i denne kampen? Hva tror dere stillingen blir? Bli med i diskusjonen på Blaugrana sin Discord