Barcelona tar turen til Kanariøyene for å spille årets første kamp.

Las Palmas – Barcelona

Anledning: 19. serierunde i La Liga

Tid: Torsdag 4. Januar, Kl. 21:30

Sted: Estadio Gran Canaria, Las Palmas

Sending: TV2 Sport Premium / TV2 Play

Sesongens midtpunkt

Sesongen nærmer seg halvspilt, og etter en tung høst venter det nå en vår som kan bli veldig lang for Barça. Målet er som alltid å kjempe om troféer helt inn til målstreken, og vi bevarer optimismen så lenge det er en mulighet for at det kan gå. Både individuelle prestasjoner og samspillet i laget har stort forbedringspotensiale og vi krysser fingrene for at forbedringene er på vei i nærmeste fremtid.

UD Las Palmas 

De gulkledde fra Kanariøyene er rundens motstander. Las Palmas har fått nyte en god start på sesongen i La Liga etter at de sikret direkte opprykk med sølvmedalje fra Segunda i fjor. De ligger på en imponerende 9. plass på tabellen, noe som er interessant når man tar en titt på scoringsstatistikken deres. Bare 15 mål på 18 kamper. Det er det defensive som tegner et bedre bilde på suksessen deres: kun 15 mål sluppet inn. Den nest beste defensive statistikken i La Liga denne sesongen. Det forteller oss at det ikke blir en enkel oppgave for Xavis menn å få nettkjenning mot kanarifuglene.

Las Palmas har en stall med flere kjente fjes. Blant annet har La Masia produktene Munir El Haddadi, Sandro Ramírez og Marc Cardona endt opp her. Hjemmelaget må klare seg uten høyrebekken Julián Araujo, som er på utlån fra Barça denne sesongen. En klausul i lånekontrakten hindrer Aruajo i å spille mot Barcelona når lagene møtes. Den California-fødte meksikaneren har imponert veldig så langt og bevist at han fortjener en sjanse i Barça-stallen når låneavtalen hans tar slutt. 

Barça-mannskapet

Avslutningen på fjoråret var nok en gang preget av skuffende prestasjoner. Siden har Xavi vært tilbake i tenkeboksen, og skal man tro på ryktene så vil det være et par kontroversielle valg i uttaket hans. Xavi skal visstnok være meget utilfreds med João Félix sitt bidrag på banen og vil antagelig droppe han til fordel for Ferrán. Det forventes også at Yamal får muligheten fremfor Raphinha. Pedri er fortsatt ute etter at han dro på seg en skade like før jul, og går dermed glipp av sitt første møte med klubben han startet karrieren sin hos. Lagkaptein Sergi Roberto var redningsmannen mot Almeria, og fortjener en plass fra start her.  

En mann vi alle har gledet oss til å se på banen er Vitor Roque. Det er store forventninger til den unge brasilianeren, som har hatt en travel juleferie med overgangen til Katalonia. Vi tror ikke «El Tigrinho» blir å se fra start, mtp. den uskrevene regelen i fotball om at debutanter aldri skal rett inn i startoppstillingen. Vi satser på å få se hans debut relativt tidlig i kampen. Dette vil mest sannsynlig være en av kampens høydepunkter også, uansett hvordan resultatet blir.  

Forventet lagoppstilling: 

Peña

Cancelo – Araújo – Koundé – Baldé

Roberto – Gündoğan – de Jong

Yamal – Lewandowski – Ferrán 


En sulten tiger på treningsfeltet. 

Nytt år, nye muligheter

Første halvdel av sesongen var ikke optimal, og det gjør at Barça nå må heve seg noen hakk i andre halvdel for å kunne holde følge i kampen om tittelen. Vi har likevel troen på at ting kan snu, og at Xavi og gjengen klarer å levere bedre enn det de har gjort til nå. Det skal i tillegg til ligaen spilles om både Copa, Supercopa og Champions League utover våren også. Tilskuddet av Vitor Roque, og andre eventuelle signeringer i januar-vinduet, gir oss stor grunn til optimisme. Med alt dette tatt i betraktning, legger vi året som har vært bak oss og fokuserer på det som ligger foran. Første stopp: Las Palmas.  

Visca Barça! 🔵🔴  

Bilder: FC Barcelona, Sara Gordon – FC Barcelona

Hva håper dere å få se i denne kampen? Hva tror dere stillingen blir? Bli med i diskusjonen på Blaugrana sin Discord