Etter at Barça misbrukte en god mulighet til å ta seg videre fra CL-gruppespillet mot Sjakhtar, faller fokuset tilbake på ligaen hvor det skal spilles én siste kamp før nok en landslagssamling.   

1+1 er ikke lik 2

Det er trygt å si at ting ikke er som de skal være for tiden i Barcelona. Prestasjonene i de foregående kampene har vært langt under standarden og det virker som at laget har for lengst stagnert i utviklingen. Det er lenge siden stallen har vært så god som det den er nå. I tillegg har vi har en trener med  «Barcelona DNA» i Xavi Hernandez, det er derfor litt mystisk at prestasjonene ikke reflekterer det samme. 

Angrepsrekken er uten tvil der vi har størst mangel på kvalitet for tiden, om det er spillerne eller Xavi som er problemet, er vanskelig å si. Kanskje er det begge. Midtbanen ser ut til å ha mindre og mindre kontroll for hver kamp vi spiller og det eneste positive vi kan se tilbake på, som kanskje er en av grunnene til at Xavi fortsatt har en jobb, er forsvaret. Spesielt gode individuelle prestasjoner av muren ter Stegen og maskinen Araújo har bidratt til at resultatene ikke har vært mer katastrofale. Mens fotball-europa gjør seg klar til en ny runde med landslagsfotball får Xavi 2 uker på få dette regnestykket til å gå opp.  

Deportivo Alavés 

Rundens motstander er ingen fremmede. Til tross for at de er nyopprykkede, har de kun spilt én sesong i Segunda siden nedrykket for litt over et år siden. I juni deltok de i Segunda play-offs etter å ha havnet på 4. plass i ordinær sesong. Der slo de først Eibar i semifinalen før de møtte Levante i finalen. Det ble et oppgjør Alavés fansen sent vil glemme. Finalen ble spilt over 2 kamper og etter 180 ordinære minutter spilt sto det 0-0. Kampen ser ut til å gå mot straffesparkkonkurranse da Alavés får et korrekt tildelt straffespark i det 129. minutt. Asier Villalibre er trygg og rolig fra 11 meter før han sender Alavés tilskuerne i ekstase. 

Forrige gang Alavés rykket opp var i 2016; Da serverte de oss med et sjokktap på hjemmebane samme høst. I denne kampen håper vi historien ikke gjentar seg. 

Denne sesongen har ikke vært like eventyrlig som opprykksdramaet for Alavés. De ligger på en 14. plass kun 5 poeng foran nedrykksplassene, omtrent som forventet. Ser vi på innbyrdes oppgjør mot de i ligaen er det som regel Barcelona som stikker av med seieren, noen enkelttilfeller der det ender uavgjort og veldig sjeldent ender det med tap. Med andre ord er dette en motstander vi bør vinne mot.  

Hva kan vi forvente av Barcelona?

Det er vanskelig å vite hva Xavi kommer til å stille med i denne kampen. Nesten like vanskelig er det å komme med en foretrukket oppstilling. Det har vært prøvd både 3-5-2 og 4-3-3 for å gi angrepet mer å jobbe med, men til lite nytte. Dette kommer etter at Xavi tidligere har eksperimentert med 4 midtbanespillere, noe som ga mye dominanse i midten på bekostning av fritt flytende angrepsspill. Kanskje dette er noe vi får se igjen her. En ting er sikkert, at ter Stegen, Araújo og resten av forsvarsrekka må levere slik de har levert tidligere for å gjøre opp for mangler vi har fremover i banen. Vi venter i spenning på å se hva Xavi gjør, både på hvem de 11 utvalgte blir og hvilken formasjon han velger å spille.

«In Xavi we trust… for now» 

Man kan påstå at Xavi sin fremtid i klubben aldri har vært mer usikker enn det den er nå. På vei inn i denne kampen er det mange øyne rettet mot han, ivrige etter å se hva slags respons han har å komme med etter de skuffende prestasjonene laget hans har levert. En motstander som dette burde Barcelona slå selv på en dårlig dag, og målet her er det samme som alltid. Xavi får håpe at de klarer å sikre 3 viktige poeng slik at de kan gå inn i landslagsspausen med en konkurransedyktig posisjon. Det vil gi både han og spillerne mer tid til å komme tilbake i rett spor og vise oss alle at han fortsatt er den rette mannen til denne jobben. Denne klubben har gitt oss god grunn til å ha troen på de tidligere og derfor bør vi ha troen på at de klarer å snu den dårlige trenden denne gangen også.

Visca Barça 🔵🔴     

Bilde: FC Barcelona   

Leave a Reply