Høyrebacken vil ikke si noe om egen fremtid før etter finalene.
Dani Alves er på utgående kontrakt i Barcelona, og ryktene har versert frem og tilbake den siste tiden. Barcelona mangler dybde på høyrebacken, og med overgangsforbudet som klubben soner vil Alves være et godt tilskudd til neste sesongs tropp. Men brasilianeren har ikke undertegnet noen ny kontrakt enda, og ryktene har derfor versert — naturlig nok. Han har vært ryktet til flere andre storklubber i Europa, mens andre skriver at han ønsker å være i Barcelona, men at lengden på kontrakten er problemet. Han skal angivelig ønske seg tre nye år, men klubben ser ikke på Alves som en langtidsløsning. Dette er blant ryktene som skrives.
Hovedpersonen selv møtte opp til pressekonferanse etter dagens trening. Naturlig nok var hans fremtid det heteste temaet under seansen.

— Hvorvidt jeg blir i klubben er et ubesvart spørsmål. For mange ting gjenstår for meg for å kunne tenke på hva jeg skal gjøre. Jeg har en kontrakt frem til 30. juni, og for de menneskene som elsker og setter pris på meg, i respekt for dem, tenker jeg kun på å nyte de to finalene og gjøre så godt jeg kan. Jeg ser frem til det. Jeg håper på å skrive historie med klubben enda en gang.

Mange har ment mye om Dani Alves denne sesongen. Noen hevder at han er over toppen, mens andre mener han fremdeles er en viktig brikke i laget. Det er ikke rart han er mye omtalt, da han hele tiden er i medienes søkelys på grunn av kontraktsituasjonen. Selv har han tro på sine egne ferdigheter, og føler at Luis Enrique har det samme.

— Jeg har troen på mine muligheter og min profesjonalitet. Luis Enrique er fornøyd med jobben jeg gjør, han vet at jeg tar vare på meg selv, og det syns på banen. Jeg spiller ikke til en tier hver sesong. Jeg prøver å være en syver eller åtter, og å tilby stabile prestasjoner. Jeg gjør min lille del for å nå målene våre. Jeg her 100 prosent med laget.

Mange husker nok Alves sin tårevåte avskjed med sin tidligere klubb Sevilla, da backen forlot Andalucia til fordel for Catalonia. Siden den gang har han oppnådd alt som er å oppnå med Barcelona, flere ganger, og Alves legger ikke skjul på at han har fått sterke følelser for klubben.

— Denne klubben vil alltid være i hjertet mitt. For øyeblikkene jeg har vært med på, og håper å fremdeles være med på frem til 30. juni. Jeg ønsker å opprette noe stort med denne klubben en gang til, og å nyte å spille fotball.

Juventus er den store testen

Det eneste som er sikkert er at Dani Alves er en del av klubben inn mot de to finalene som gjenstår. Utover det vil ikke backen ta en avgjørelse før etter kampene er spilt, selv om det virker som han er veldig tilfreds med det han har utrettet i Barcelona. Noe det ikke er tvil om er at Alves vet betydningen av å spille finaler. Sjette juni spiller han trolig sin tredje Champions League-finale, og selv om laget i mellomtiden skal ut mot Athletic Bilbao i cupfinalen, er det ingen tvil om hva som er det store målet.

— Det er en belønning i seg selv å få spille en finale, vitende om hvor vanskelig det er å komme seg dit. Vi må være forsiktig. Juventus er et godt lag med noen gode spillere. De slo ut de regjerende mesterne. Jeg tror det vil bli en veldig vanskelig kamp, verdig av en finale. Du må jobbe hardt og være veldig dedikert for å komme til finalen. Vi må være nøye med de små detaljene.

Til sist ble Alves spurt om Xavi, som i disse dager tar farvel med klubben han vokste opp i. Ikke overraskende er Alves full av lovord om kapteinen sin.

— Det har vært en ære å dele garderobe med en profesjonell spiller av topp klasse — et eksempel på hvordan en fotballspiller bør være. Han kommer til å være en helt uansett hvor han er. Han er uerstattelig, en unik spiller. Jeg er helt sikker på at supporterne kommer til å savne han.