Med overgangsnekten stadig hengende over klubben som en leddkledd «walk of shame» en frostkald dagen derpå, kommer nok en trist nyhet.
Før støvet etter Xavi-bomben engang har lagt seg på den knusktørre sommervarme gressmatta på Camp Nou, fyres spekulasjonene i gang om en ny gammel Barca-storhet. Denne gangen er det Dani Alves som etter sigende har avslått Barcelonas siste kontraktsforslag og er nærmere en exit enn noen gang.

Avskjedsrykter over lokalradioen

I følge den katalanske radiokanalen Cadena SER, som ofte er en pålitelig kilde i et hav av useriøse barracudaer, skal Dani Alves’ representant ha uttalt at brasilianeren ikke fortsetter i Barcelona. Kontraktssamtalene har visstnok brutt sammen og man antar at Alves vil forsvinne så tidlig som til sommeren. Selv var Alves raskt ute på Instagram med en i beste fall tvetydig og intetsigende oppdatering, med bilde fra trening etterfulgt av teksten: «Du og meg, du og meg, er samlet for en grunn, vi gjør hva vi vil for én enkel grunn, barbeint eller med sko, vi kommer alltid til konklusjonen om at dette er kjærlighet og ikke lidenskap.»

Stadig en populær skøyer

Nyheten om at 32-åringen er ferdig i klubben har slått til som en fønvind over fotballeuropa, og gjengis i både engelske, spanske og franske aviser. Den sprudlende duracellkaninen som har gjort høyrebackplassen på kanskje tidenes beste lag til sitt eierskap har visstnok ikke fått et tilbud fra Barcelona som matchet hans tanker om egen verdi. Dersom det er hold i ryktene vil de neste tre kampene ikke kun være Xavi’s siste, men også bety avskjed med mannen som plukket opp en rasistisk tiltenkt banan, og spiste den med et smil. Formkurver på nivå med de råeste berg-og-dalbaner til tross, skøyeren fra Brasil har alltid vist et upåklagelig pågangsmot, humør og nestekjærelighet, spesielt kjent fra tiden da han tilbydde sin lever til en kreftrammet Abidal for å redde kameraten, vel vitende om at en slik transplantasjon ville bety slutten på fotballkarrieren.
Sagaen rund Dani Alves er neppe over, og flere klubber står etter sigende i kø for å sikre seg den offensive vingbackens underskrift. Blant favorittene nevnes oljetårnet i Paris (Saint-Germain) samt de to Manchester-lagene hvor det nå brenner i lommene. Siste nytt er at Alves trolig vil holde en pressekonferanse førstkommende tirsdag, så da får vi vente å se om det blir gode, dårlige eller ventede nyheter.