(FC Barcelona – Juventus FC 1-2): Et mål i ekstraomgangen fra innbytter Marcelo Zalayeta sendte et timanns Juventus FC gjennom til UEFA Champions League-semifinalen mot enten Manchester United FC eller Real Madrid CF, etter et halsbrekkende andreoppgjør i kvartfinalen på Camp Nou.
Her får du et tilbakeblikk fra den andre kvartfinalen mot Juve i 2003. Kampreferatet er opprinnelig publisert onsdag 23. april 2003 av UEFA.COM

Zalayeta med vinnermål

Juventus så ut til å være på vei ut av turneringen da de gikk inn i ekstraomgangene med én mann mindre, etter at Edgar Davids ble utvist i det 79. spilleminutt, men etter å ha tatt unna bølge etter bølge av Barcelona-angrep, slo Zalayeta til og styrte inn Alessandro Birindellis innlegg for å gi sitt lag en 2-1 seier.

Angrepsrettet

Med mål for øyet, hadde Juventus-trener Marcello Lippi gjort én endring fra laget som spilte 1-1 i den første kampen, med spissen Marco Di Vaio som erstattet Igor Tudor. Kampen var i sterk kontrast til den fastlåste situasjonen på Delle Alpi, med begge lagene spillende ekspansivt, og begge kom tett på i en frittflytende åpningsperiode. Javier Saviola headet over etter bare to minutter, mens Di Vaio var uheldig å skled etter å kommet inn bak forsvaret til hjemmelaget.

Bonano i form

Barcelona hadde mye av ballbesittelsen i starten, men det var Juventus som bød på de største trusslene, hvorpå Roberto Bonano avverget godt fra både Alessandro Del Piero og Davids fra kloss hold. Innimellom plaget Marc Overmars de bakre rekkene til Juventus på høyresiden, og både Gianluca Zambrotta og Paolo Montero ble bokført etter uregelementære forseelser på den nederlandske vingen.

Luis Enrique bommer

Med Patrick Kluivert, Saviola og Overmars som trusler, ble Juventus-forsvaret ofte strukket til det ytterste, og Kluivert skjøt utenfor etter Michael Reiziger hadde jobbet frem en åpning på venstresiden fire minutter før pause. Men hjemmelagets beste sjanse gikk til Luis Enrique to minutter etter hvilen. Barcelona-kapteinen tok seg forbi Montero, men med bare Gianluigi Buffon igjen å slå, skjøt han utenfor.

Nedved fyrer av

Spillet strømmet fra ende til annen, og seks minutter senere gjorde Pavel Nedved ingen feil da han skar inn i Barcelona-området på venstresiden og skjøt lavt forbi Bonano. Øyeblikket senere var den tsjekkiske landslagsspilleren nære ved å øke fordelen til sitt lag, men Bonano strakk seg akrobatisk for å slå skuddet unna.

Xavi slår tilbake

Som en respons, sendte Barcelona-trener Radomir Antic på Gaizka Mendieta, og Barcelona kastet folk fremover. Luis Enrique fikk se et annet skudd reddet av Buffon, men etter 66 minutter kom hjemmelaget på nivå, da Xavi Hernández, som presset hadde lagt opp til, satte ballen effektivt og lavt inn fra kanten av området.

Davids utvist

Barcelona hadde momentumet, og det svingte ytterligere hjemmelagets vei når Davids ble avskjediget for sin andre straffbare handling, etter en felling av Mendieta. Men denne gangen, voktet suverent av midtstopperen Lilian Thuram, stod Juventus-forsvaret fast.

Zalayeta avgjør

Etter å ha vunnet frem til ekstraomganger, la Juventus seg tilbake og holdt unna endeløse Barcelona-angrep. Hjemmelagets beste sjanse gikk til Kluivert, med åtte minutter igjen å spille, men Buffon reddet tappert hans saksespark fra nært hold. To minutter senere, på det som nesten var deres eneste angrep i ekstraomgangene, slo Zalayeta til slutt Barcelonas bemerkelsesverdig ubeseirede løp i konkurransen, under de mest dramatiske omstendigheter.
FC Barcelona – Juventus FC 1-2 e.e.o. (0-0)
Mål: 0-1 Nedved (53), 1-1 Xavi (66), 1-2 Zalayeta (114).
Barça (4-4-2): Bonano – Reiziger (Gerard, 91), Puyol, Andersson (Mendieta, 62), De Boer – Enrique, Motta, Xavi, Overmars (Riquelme, 86) – Kluivert, Saviola.
Juve (4-4-2): Buffon – Zambrotta, Thuram, Ferrara, Montero – Camoranesi (Birindelli, 46), Davids, Tacchinardi, Nedved – Del Piero (Tudor, 84), Di Vaio (Zayaleta, 46).
Referat fra det første oppgjøret finner du her.