(Juventus FC – FC Barcelona 1-1): Javier Saviolas sene redusering ga FC Barcelona fordelen på Stadio Delle Alpi. Et viktig bortemål å ta med seg tilbake til Spania, foran det andre oppgjøret i UEFA Champions League-kvartfinalen mot Juventus FC.
Her får du et tilbakeblikk fra den første kvartfinalen mot Juve i 2003. Kampreferatet er opprinnelig publisert onsdag 9. april 2003 av UEFA.COM.

Montero scoret

Paolo Montero satte italienerne i førersetet etter 16 minutter, men med Barcelonas første virkelige sjanse i kampen, satte Saviola det spanske laget som favoritter til å gå videre til en semifinale mot enten; Real Madrid CF eller Manchester United FC.

Nedved spilte

Den innflytelsesrike tsjekkiske midtbanespilleren, Pavel Nedved, ristet av seg en lårskade og startet kampen, men Juve var uten David Trezeguet, og trener Marcello Lippi startet overraskende med bare en fullverdig spiss i Alessandro Del Piero.

Montero på mål

Etter en ujevn åpningsperiode, begynte Serie A-lederne å hevde seg, og gikk foran etter 16 minutter. Nedved svingte inn et innlegg fra venstre som ble møtt av Montero. Midtstopperen headet ballen ned til Del Piero, hvis brassespark ble blokkert av Barcelona-keeper Roberto Bonano. Den løse ballen falt tilbake til Montero, som skjøt et hardt skudd høyt i mål.

Tudor misset

Juventus kom inn i kampen med den verste statistikken av alle lagene i kvartfinalene, etter å ha slitt spesielt mye i bortekampene, og var desperate etter å få til en sterk start. Mauro Camoranesi konstruerte nesten et andre mål etter 32 minutter, da han kombinerte godt med Igor Tudor, før han sendte et innlegg som kroaten med hodet strøk over fra seks meter.

Buffon trygg

I den andre enden var Juve-keeper Gianluigi Buffon i en selvsikker stemning, og regjerte i sitt område da Marc Overmars og Michael Reiziger så ut til å åpne Juve-forsvaret fra flankene. Det spanske laget ble imidlertid tvunget til å avslutte fra langt hold, og bortsett fra en Patrick Kluivert-heading og et langskudd fra Riquelme på utsiden av mål, var Barcelona sjeldent faretruende før hvilen.

Xavi nære på

Åtte minutter etter hvilen snudde trenden. Overmars crosset dypt fra høyre over til Xavi Hernández, som skjøt en venstrefotet volley med kraft, men rett på Buffon. To minutter senere kunne derimot Juve ha trygget ledelsen. Gianluca Zambrotta sendte ballen tilbake til Davids, hvis skudd ble blokkert, men ballen brøt løs til Del Piero, som fremprovoserte en utmerket stupredning fra Bonano.

Saviola utligner

Men det var det spanske laget som slo til ved neste anledning. Etter 78 minutter brøt Reiziger seg ned langs venstresiden og sendte ballen tilbake til Saviola. Den argentinske spissen feide ballen mot mål, som gikk via Montero og lavt forbi Buffon til et viktig bortemål.

Di Vaio misset på overtid

Ettersom Juve presset på fremover, fant Patrick Kluivert rom inne i området, og Buffon måtte støte ut parerte godt med bena. Deretter, langt inn i overtiden, sendte Marcelo Zalayeta en heading til Marco Di Vaio som satte ham opp på mål, men innbytteren satte skuddet på utsiden, og med det kan Juve ha mistet sjansene for en semifinaleplass.
Juventus FC – FC Barcelona 1-1 (1-0)
Mål: 1-0 Montero (16), 1-1 Saviola (78).
Juve (4-4-2): Buffon – Thuram, Tudor (Birindelli, 61) , Ferrara, Montero – Zambrotta (Zalayeta, 67), Davids, Tacchinardi, Nedved – Camoranesi – Del Piero (Di Vaio, 80).
Barça (3-5-2): Bonano – Reiziger, De Boer, Puyol – Gabri, Motta, Riquelme (Mendieta, 63), Xavi (Gerard, 74), Overmars (Enrique, 83) – Kluivert, Saviola.
Referat fra returoppgjøret kommer i morgen til samme tid. Følg med for å finne ut om Barça tar seg til semifinalen…