Barcelonas finalemotstander tok i kveld den italienske dobbelen.
Juventus har, på lik linje med Barcelona, allerede vunnet sin hjemlige liga. I kveld vant de sin tiende Coppa Italia, og sikret en fantastisk dobbeltriumf.
Zebrastripene begynte kampen ved å havne bakpå etter kun fire minutter. Lazios Stefan Radu var målscorer. Men Juventus kom fort tilbake, og visekaptein Chielini utliknet etter ti minutters spill, som også var stillingen til pause. Heller ikke i andre omgang klarte noen av lagene å score, til tross for at begge trenere satt inn på to nye fjes hver. Kampen gikk dermed til ekstraomganger. Og da det var spilt syv minutter ut i forlengelsen satt avgjørelsen. Til tider utskjelte Matri sikret seieren for den gamle damen, og italienerne kan med det legge nok en pokal inn i sitt velfylte trofféskap.

Begge lag kan bli historiske

Kveldens seier gjør at Juventus har mulighet til å ta en trippel i Berlin — noe også Barcelona kan med seier over Athletic Bilbao 30. mai. Barcelona er det eneste laget i Spania som har klart bragden — i 2008/2009-sesongen — mens Inter er det eneste laget som har klart det i Italia, forøvrig sesongen etter Barcelona gjorde det. Dersom Juventus slår Barcelona 6. juni vil de føre Italia opp på delt førsteplass over land med flest trippelvinnere, sammen med Nederland (PSV og Ajax har en trippel hver). Skulle Barcelona vinne de to gjenstående finalene vil katalanerne bli det eneste laget som har klart bragden to ganger. Celtic, Manschester United og Bayern Munchen er de øvrige lagene med en trippel, i tillegg til de overnevnte.
Dermed vil det være om mulig enda større forhåpninger før den store finalen i Berlin 6. juni. Som om de ikke var store nok fra før!