Barça kan, med seier i Berlin, ende opp med å ha tatt skalpen på seks regjerende ligamestere i Champions League.

Fem nede, én i vente

På veien mot finalen har de blårøde nemlig slått de regjerende ligamesterne fra fem av deltakerlandene i sesongens utgave av turneringen.
Kypros, Nederland, Frankrike, England og Tyskland har alle fått testet sine beste lag fra fjorårssesongen mot katalanerne. Felles for dem alle, er at de har måtte gi tapt for finaleklare Barça.
Med Juventus på motsatt banehalvdel i Berlin, er det Italias tur til å teste sitt beste lag mot de blårøde i mesternes liga.

Tre ligamestere i gruppen

Allerede innledningsvis i Europas gjeveste turnering havnet Barça i gruppe med tre ligamestere. PSG, Ajax og APOEL ble alle kronet til ligavinnere etter fjorårssesongen, og havnet sammen med La Liga-toer Barça i gruppe F.
APOEL ble lett match over to kamper, og Barça vant komfortabelt 5-0 sammenlagt. Heller ikke Ajax ble noen utfordring, og nederlenderne måtte se seg slått med 5-1 i sekken.
Den eneste reelle utfordreren til førsteplassen i gruppen var PSG, som vant den første kampen mot Barça med 3-2 på Parc des Princes. På Camp Nou svarte katalanerne med 3-1, og vant til slutt gruppen med to poengs margin.

England’s Finest

I den første utslagsrunden var det de engelske ligamesterne som sto for tur. Manchester City ble nok en gang avkledd av Barça, som vant 1-2 på Ethihad Stadium etter to mål av Luis Suárez og 1-0 på Camp Nou. Rakitic scoret kampens eneste mål under maktdemonstrasjonen i Barcelona.

Au revoir

I kvartfinalen ble det et gjensyn med de franske mesterne, som fikk en ny sjanse til å ta skalpen på Barça.
Heller ikke dette forsøket lyktes for Laurent Blanc & Co, som etter 1-3 på Parc des Princes og 2-0 på Camp Nou, ble sendt hodestups ut av turneringen. Neymar x3 og Luis Suárez x2 scoret Barças mål i de to oppgjørene.

Willkommen zurück, Pep!

I den siste runden før finalen, ble det et gjensyn mellom Pep Guardiola og Barça, da Bayern ble trukket ut av hatten som katalanernes neste motstander.
Barça hadde mye å revansjere overfor de regjerende Bundesligamesterne, etter semifinaleskrellen fra 2013, og startet likegodt veien til Berlin med en solid overhaling — 3-0 hjemme på Camp Nou. Messi klinte til med to fabelaktige mål og en strøken målgivende pasning til Neymar.
I München var det ingen tvil om at Barça skulle til finalen, etter at Messi, Suárez og Neymar hadde kombinert seg frem til to bortemål.
Barça, med Suárez på benken og lavere tempo etter pausen, tillot likevel München å komme inn i kampen, og kunne med fordel ha ventet lengre med å slippe seg ned i aggressivitet.
Med 3-2 på Allianz Arena kunne Pep Guardiola i det minste si at Bayern gjorde et hederlig forsøk.

– Det var 3-0 målet [på Camp Nou] som drepte dette oppgjøret. Vi gjorde vårt beste, men det holdt ikke. Jeg håper at Barça vinner i Berlin, og ønsker dem av hele mitt hjerte lykke til.

Italias tur

Etter at Juventus — med Madrid-gutten Álvaro Morata i spissen — senket Los Blancos i går, er det nå klart for at Barça skal møte nok en ligamester i verdens største klubbturnering.
Denne gangen i finalen, noe som gir Barça muligheten til å — med seier på Olympiastadion i Berlin — ha nedsablet seks regjerende ligamestere på veien til kroningen som Europas beste fotballag i 2014-15.

Tre av seks ligger an til å bli ligamestere i 2015

Av disse seks ligamesterne er det tre lag som så godt som allerede har gjentatt bedriften denne sesongen.
Bayern og Juventus er for lengst blitt seriemestere, mens PSG i praksis ikke kan klare å rote bort sin tredje strake Ligue 1-tittel. I den kypriotiske ligaen ligger APOEL fire poeng bak ligaleder Apollon, mens Ajax har måtte gi tapt for PSV i Nederland, og Manchester City for Chelsea i England.