Etter kampen mot Bayern snakket Neymar om sitt helt spesielle bånd med Messi.
Lionel Messi blir lovpriset av hele verden — også fra garderoben. Neymar har nylig vist stor begeistring for sin argentinske lekekamerat.

— Jeg lærer mye fra Messi hver dag, både på og av banen. Både hvordan å være en god person, og hvordan å opprettholde en positiv holdning.

Sist helg mot Córdoba var Messi på vei mot nok et hat-trick, blant annet etter å ha vært først på en ball også Neymar var etter. Mot slutten av kampen ble Neymar tildelt en straffe, og mange forventet at den ubestridte straffetakeren Messi skulle sikre sitt hat-trick. I stedet gav han ballen til Neymar, som ikke hadde fått sin scoring for kvelden, selv etter hardt arbeid. Det er en gest Neymar kommer til å huske lenge.

— Jeg kommer aldri til å glemme det han gjorde. Messi er den beste i verden og han kunne fått et hat-trick, men han lot meg få ta straffen på tross at han er med i kampen om toppscorertittelen. Jeg var målløs. Jeg er veldig takknemlig over det han gjorde.

Det er ikke bare straffesituasjonen mot Córdoba som demonstrerer forholdet mellom de to. Feiringene på banen — spesielt den etter at Neymar hadde scoret 3–0 mot Bayern — viser dette. Det gode forholdet mellom de to er ekte vare. Det viser også tallene for de to i år, da de sammen har scoret 86 mål — 33 av Neymar og 53 av Messi. De har enten begge scoret eller så har en assistert den andre, i seks av de siste åtte kampene.
Neymar snakket også om storseieren i den første semifinalen i Champions League mot Bayern på onsdag, og viktigheten av å vinne titler.

— Det har vært målet vårt fra starten av sesongen og vi kommer stadig nærmere. I La Liga har vi en tøff kamp denne helgen, og vi må kjempe til siste slutt.

Med en god ledelse skal Bayern klare en historisk bragd om de skal slå ut Barcelona, og ta seg til finalen i Berlin, 6. juni. Likevel ønsker ikke Neymar — i likhet med lagkameratene å ta noen ting for gitt.

— Vi er et steg nærmere, men vi har fremdeles 90 minutter igjen hvor hva som helst kan skje. Vi må være rolige og ydmyke, for å spille på Allianz Arena er veldig vanskelig. Jeg vet ikke hvem som vil komme til finalen, men vi vil gi alt for å komme dit.