Luis Enrique er klar på hva målet er på tirsdag.
Etter gårsdagens storseier over Bayern München er hovedtrener Enrique helt klar på at laget har samme intensjoner som alltid, foran returoppgjøret — å vinne.

— Vi kommer til å prøve å vinne returkampen og gjøre fansen glad. Camp Nou var spektakulære mot oss hele kampen, spesielt de siste 15 minuttene. Jeg liker når fansen er optimistiske. Vi trenger deres støtte for det vil bli vanskeligere der, fordi de har egne fans.

Barcelona tok et veldig stort steg mot finalen i går. Bayern må bli historiske for å komme seg videre, for ingen lag har klart å snu et tremålstap til avansement i Champions League før. Faktisk er Bayern og Barca de lagene som har snudd det største tapet, da begge lagene har sikret avansement hjemme etter et tomålstap borte i første kamp. Barcelona gjorde det i 2013 mot AC Milan, mens Bayern gjorde det forrige runde mot Porto.

— Å komme seg til Champions League-finalen er en veldig stor premie, og jeg er sikker på at laget vil ta returoppgjøret så ansvarlig som de burde. Vi kommer ikke til å spekulere i resultatet.

Pep overrasket ikke

Kampen i går var lenge jevn, der begge lag hadde sine muligheter til å score. Barcelona var farligst frempå og endte seirende ut av kampen. At kampen ble jevn overrasket nok ingen, ihvertfall ikke Enrique.

— Vi forventet ikke noe annet enn en jevn kamp mellom to lag som presser hver gang de ikke har ballen. Hadde vi ikke vært et så godt lag hadde vi ikke hatt en sjanse mot Bayern. De spilte balansert veldig lenge, men vi skapte flere målsjanser, og spillerne skal ha æren for det. I det siste kvarteret avgjorde vi kampen, men ikke avansementet.

For mange var ikke dette bare en kamp mellom to store lag, men også mellom to store trenertalenter. Pep Guardiola har utvilsomt hatt størst suksess i store klubber, mens Enrique har hatt varierende hell med gode resultater i Barcelona B og Celta Vigo, men fikk det trått i Roma. I år har han virkelig fått det til å stemme, og ligger godt an til å ta trippelen. Noe nettopp kun Pep har klart med Barcelona.

— Jeg var helt sikker på at Bayern kom ut for å angripe, fordi det er slik Pep Guardiola forstår fotball. Vi vil gjøre det samme når vi kommer til München, ved å prøve å ta spillet til Bayerns halvdel.

Bayern lå i går lenge an til å ha mest ballbesittelse, men det endte tilslutt med 51–49 i favør Barca. Bayern hadde derfor ballen mye mer enn det Barca er vant til at motstanderne har. Heldigvis hadde Enrique tatt nødvendige forhåndsregler.

— Jeg visste at Pep ville prøve å holde ballen unna oss, så vi var nødt til å tenke på hva vi skulle gjøre når vi ikke ville klare å ta den tilbake. I en så stor kamp mot et topplag er det de små detaljene som tipper balansen. Og vi har tre utrolige spillere på topp. De var spektakulære de siste 15 minuttene.

Etter å ha utmanøvrert en av de store fotballhjernerne vil nok mange hevde at dette er en av de største bragdene Enrique har utrettet fra sidelinjen. Hovedpersonen selv håper å bygge videre på gårsdagens suksess.

— Jeg håper mine beste dager som manager fremdeles er foran meg, men dette har vært en fantastisk kveld, uten tvil.

Enrique avsluttet med å rose hele laget. Ikke overraskende var det Messi som viste seg som kampens store spiller, men Enrique mener bragden tilhører hele laget.

— Vi er vant til at Messi viser oss at han er en spiller av annen dimensjon. Men vi burde også legge merke til hvor mye forsvaret og angrepet vårt løp i kveld.