To solide slaktofre er nedlagt i ligaen og man vender nå fokus mot Champions League og storlaget Bayern München.
Hjelp ofrene for jordskjelvene i Nepal via PBDNs innsamlingsaksjon til UNICEF!
6–0 mot Getafe og 8–0 mot Córdoba er resultater, som tross motstanden, trolig har sneket seg inn i underbevisstheten til Guardiolas mannskap. Det tyske maskineriet har derimot hanglet litt den siste tiden, og selv med store roteringer i laget etter at ligagullet var avgjort, har det blitt flere strake tap. Spesielt semifinaletapet for Dortmund i den tyske cupen svei nok for de tyske mestrene som utvilsomt er bortskjemte med seire i hjemlandet. I CL derimot er Guardiolas menn sugne på seier og Bayerns publikum vil neppe si seg fornøyde med mindre finalen i Berlin ender med hjemmeseier.

Det er nå sesongen avgjøres

Hver ligakamp for Barcelona er som en seriefinale å regne, og man har ikke råd til noen feilskjær. Derfor blir det heller ikke den samme roteringen som man har sett tidligere i sesongen, men Barcelona har heldigvis klart seg uten de store skadeproblemene så langt. Mathieu er ute, og Vermaelen er neppe matchklar, men ellers kan Enrique skilte med et toppet mannskap mot Bayerns noe skadeskutte tropp når europaeventyret skal få sine siste kaptitler.
7–0 ble totalen forrige gang disse lagene møttes over to oppgjør, riktignok med en god del feilaktige godkjente mål. Det er utvilsomt et resultat som sjokkerte både Barcelonafans og en hel fotballverden, og var kanskje et sammensurium av tilfeldigheter, form, flyt og klasseforskjell. I år ser lagene mye jevnere ut og katalanernes formpil er nok enda mer erigert enn bavarianernes akkurat nå. MSN på topp for Barca ser også ut til å være samkjørt som eneggede trillinger og fórer hverandre med målgivende i
hytt og gevær. Skal Barcelona ta seg av Bayern på en måte som gir berettiget håp før den vanskelige returen så bør MSN skinne på sitt klareste i morgen kveld, samtidig som det gode defensive arbeidet
fortsetter.
Messi har nylig uttalt at han gleder seg til kamp, og både Thiago og Guardiola selv ser frem til gjensynet med Camp Nou. Lite hadde vel gledet hjemmefansen mer enn å se en oppgitt og frustrert Guardiola applaudere Messi i tilnærmet ærefrykt etter morgendagens storoppgjør, men hvem som trekker det lengste strået vil tiden vise.
Hvem: FC Barcelona — FC Bayern München
Hva: Champions League 1. semifinale
Hvor: Camp Nou, Barcelona
Når: Onsdag 06. mai 2015 kl. 20.45