UEFA.com har snakket med Barças egen tysker foran møtet med Bayern i semifinalen av Champions League.
Her finner du Graham Hunters intervju av Barças foretrukne Champions League-skuddstopper.
Det virker som om formen, selvtilliten og rytmen i laget gjør fremskritt. Er det slik du ser det?

– Ja, jeg syns det. Vi har gjort fremskritt siden begynnelsen av sesongen. Vi hadde en vanskelig start, og så fant vi en slags konsistens, og jeg syns vi gradvis har forbedret oss, også ved å spille i Champions League. Nå befinner vi oss i en god posisjon. Vi er i en god posisjon i ligaen, vi er i finalen i cupen, og det kunne ikke bli mye bedre enn dette. Det ville være fint å holde det gående til slutten av sesongen.

Du har kommet til et nytt land ganske ung; hva har du lært i ditt første år?

– Først og fremst er det en stor forandring – laget må smøres inn og de nyankomne balanseres. For meg er det en annen spillestil, så jeg måtte endre spillet mitt litt. Jeg er glad for at vi spilte en lignende stil i Gladbach. Det er vanskelig for meg å være inne og ute av laget, og ikke spille alle kampene, men det er en del av utviklingen for en spiller, og jeg er glad for at jeg kan spille i Champions League, og at vi er i Copa del Rey-finalen. Det er belønning for mitt arbeid.

Hvordan føles det å spille i Champions League?

– Det er en god følelse. Man forbinder alltid noe med Champions League-hymnen – for oss spillere, er det noe spesielt. Når hymnen spilles vet jeg vet at det er tid for Champions League, og jeg får gåsehud.

Hva synes du om den nye hjembyen?

– Det var en stor endring å komme fra Mönchengladbach til en storby. Det er min første gang hjemmefra, og ja, det har vært en stor forandring med en annen kultur. Det er noe helt nytt som jeg gledet meg til, og det med god grunn. Det er ikke bare fotballen som er fantastisk, men også omgivelsene.

Denne sesongens Champions League-finale er i Berlin; har du tenkt på hvordan det kan være å spille den i ditt hjemland?

– Trenere og spillere også – meg selv inkludert – liker ikke å snakke for langt frem i tid; det er altfor tidlig for det. Men hvis vi tar det steg for steg og holder fokus, også i ligaen, så har vi en god sjanse. Det er vårt mål, og vi håper å komme dit, og bygger videre på det.

Har du fått en følelse av hvor viktig det er for klubben å vinne dette trofeet?

– Champions League er alltid spesielt. Jeg tror alle spillerne, alle fans, hver trener ønsker seg dette trofeet. Det er utrolig, og det er én av de største prestasjonene du kan oppnå i fotballen. Og det er det vi kjemper for hver dag.