Lionel Messi vet hva som forventes av han, både i Argentina og i Barcelona.
Messi er for tiden på landslagssamling med Argentina, som forbereder seg mot sommerens VM. Turneringen er en av få Messi fremdeles har til gode å vinne, og vil bli en av argentinerens største utfordringer i karrieren. Samtidig forventer nesten alle i Argentina at kapteinen deres skal bringe hjem trofeet 13. juli.
Tross de massive forventningene til han hver gang han går ut på banen, forteller Messi til ESPN at han er en helt vanlig person, akkurat som alle andre.

— Jeg er en helt normal person, og jeg har det samme livet som alle. Når jeg er ferdig med å spille, som er jobben min, så har jeg vennene mine, familien min, akkurat som alle andre.

Selv mener han at det ikke er viktig for han å bli ansett som den beste gjennom tidene, den dagen han legger opp.

— Det eneste som betyr noe er å spille. Jeg har nytt fotballen helt siden jeg var liten, og jeg prøver å nyte fotballen hver gang jeg går ut på banen. Den dagen fotball ikke er gøy lenger, den dagen legger jeg skoene på hylla. Jeg spiller fordi jeg elsker det, og det er alt jeg bryr meg om.

Mange har vært kritiske til Messi denne sesongen og stilt spørsmålstegn ved om argentineren er mett av suksessen han har hatt de siste årene. Andre har ment at han har virket uinteressert. Selv mener han at ønsket om å hele tiden spille og hele tiden bli bedre fremdeles er der, og at det er nettopp derfor han har oppnådd den suksessen han har.

— Jeg tror at ønsket mitt om å hele tiden bli bedre, til og alltid ønske mer, og alltid være min største kritiker, samt å akseptere de gode og dårlige tingene, har gitt meg suksess.

På spørsmål om hvem som er verdens beste for øyeblikket har han derimot ingen svar.

— Jeg kan nevne mange store spillere, Xavi, Neymar, Iniesta, Cristiano… Bayern har gode spillere, som Robben og Ribery. Jeg lar folket bestemme.

Oppdrag VM

I intervjuet forteller han at han ikke er besatt av å vinne VM, men at han veldig gjerne vil vinne turneringen for sitt hjemland.

— Jeg ønsker veldig gjerne å bli verdensmester. Ikke for min egen storhets del, eller på grunn av måten jeg blir sammenlignet med andre spillere, men fordi det hadde vært et stort mål å nå for landslaget. Og for å kunne legge et VM på listen min.

Mange av Messis lagkamerater i Barcelona vant forrige VM i Sør-Afrika med det spanske landslaget. Messi kan bekrefte at han er litt sjalu på Xavi og co.

— Jeg er misunnelig, på en god måte selvfølgelig. Jeg skulle gjerne byttet plass med dem. Uansett hvor mye jeg spør klarer de ikke å forklare hvordan det føles å vinne et VM.

I 2010 røk Argentina ut mot Tyskland i kvartfinalen. Selv om Messi hadde flere målgivende pasninger, mange stolpetreff, og fikk et mål regelrett stjålet av Carlos Tevez, endte han med null scoringer. Messi 2014 er en mye mer moden person enn Messi 2010, skal vi tro ballkunstneren selv.

— Jeg har vokst sportslig, men også personlig. Jeg har blitt far, og det har gjort at jeg ser på ting annerledes. Nå er sønnen min det viktigste, så kommer alt annet. Det å komme hjem og se sønnen min er en så stor glede at jeg glemmer alle bekymringene jeg har. Det å bli far har forandret meg.

Hva som skjer etter fotballspillingen er over har han ikke tenkt over enda.

— Jeg vet ikke hva jeg kommer til å gjøre enda. Jeg håper at jeg har mye tid igjen. Jeg har ikke tenkt over det enda, da det fremdeles er lenge til.