I motsetning til Barça, maktet ikke Bayern å ta poeng på bortebane i kveld.
Bayern har riktignok allerede vunnet Bundesliga, og møtte i tillegg et Leverkusen som fortsatt kjemper om én av de tre resterende Champions League-plassene, men gjestene gikk likvel for tre poeng, uttalte Thomas Müller før kampen.
Slik gikk det altså ikke for Pep Guardiola & Co, i oppgjøret som var Bayerns generalprøve før semifinalen mot Barça. Kveldens 2-0 tap for Leverkusen ble Bayerns tredje på 31 kamper hittil i sesongen.
Med Barça-kampen i bakhodet og en lang skadeliste for hånden, gjorde Guardiola syv endringer på laget som tapte for Borussia Dortmund i cup-semifinalen. Neuer, Lahm, Weiser og Rafinha var de eneste spillerne igjen fra tirsdagens startoppstilling.
Noen av de få positive tingene Guardiola kan ta med seg fra kampen, var at Javi Martínez gjorde skadecomeback og fikk spille sin første kamp for sesongen, samt at ingen av spillerne pådro seg nye skader.
Lag: Neuer – Rafinha, Javi Martinez (Benatia 62), Dante, Strieder – Gaudino, Lahm (Thiago 64) – Weiser, Schweinsteiger, Götze – Pizarro (Görtler 72).