Bayern tapte semifinalen i den tyske cupen mot Dortmund (1–3) i kveld.

Høyt tempo og best ut

Selv om semifinalen ble spilt foran eget publikum, og Bayern avsluttet kampen 11 mot 10, ble Dortmund for sterke for Pep Guardiola & Co.
Det var hjemmelaget som åpnet kampen best, i høyt tempo, og fant veien til mål etter en halvtimes spill på Alianz Arena. Tidligere Dortmund-spiss Robert Lewandowski satte først ballen i stolpen, før han konverterte sin egen retur til mål.
Hjemmelaget holdt høyt tempo gjennom hele førsteomgangen, og hadde flere muligheter til å øke ledelsen og avgjøre kampen, men det ville seg ikke.
I stedet utlignet Dortmund kvarteret før full tid ved Aubameyang, etter et innlegg fra vitamininnbytter Mkhitaryan. Sistnevnte fikk også muligheten til å sende Dortmund i føringen, men en god Neuer vartet opp med både én og to matchvinnerredninger.
Arjen Robben, som har vært ute siden 22. mars, startet kampen på benken, men fikk sitt comeback da det gjenstod 20 minutter av ordinær tid. Dessverre for Bayern, måtte Robben gi seg etter et knapt kvarter med en ny skade. Det kunne se ut som at nederlenderen hadde problemer på baksiden av leggen, etter noe som så ut til å være en strekk.

Hadde muligheten også i ekstraomgangene

I den første ekstraomgangen var det fortsatt Bayern som styrte kampen, og Schweinsteiger hadde en stor mulighet til å sende sitt lag i føringen.
Andreomgangen ble preget av at Dortmunds innbytter Kampl fikk sitt andre gule kort. Likevel, med én mann mindre, maktet de gulkledde å sette Bayern under press med hurtige kontringer.
Selv om Bayern-forsvaret var trygge med ballen, og gode til å posisjonere seg, kom det klart frem i kampen at de slet mot de hurtige Dortmund-spissene Reus og Aubameyang,. Spesielt når de fikk lov til å være rettvendte og sette fart mot mål.
Schweinsteiger og Lewandowski fikk hver sin kjempesjanse på tampen av den andre ekstraomgangen, men Langerak avverget begge forsøkene.

Bayern uheldige og udyktige i straffekonken

Straffekonken vant tyskerne som vanlig, denne gangen representert av Dortmund.
Kaptein Lahm skled og satte den første straffen langt over mål, før Gündogan overlistet Neuer med Dortmunds første. Bayerns andre straffe blåste også Alonso over mål, etter å ha sklidd, før Kehl satte Dortmunds andre i mål.
Langerak reddet Götzes forsøk, før Neuer avverget Hummels’ svake straffe. Til slutt var det Neuer selv som ble syndebukk, da han satte den avgjørende straffen i tverrliggeren over Langerak.