En god kamp av Barcelona førte til seier i byderbiet. Her er vurderingene fra Barcelonas menn.

Vurderingene

Claudio Bravo (8): Har stort sett lite å gjøre gjennom hele kampen. Men viser seg som sterk, robust og trygg når det først gjelder. Er i tillegg god i tilslagene og i å sette igang spillet kjapt. En vegg å komme forbi i dag, en god kamp av vår sisteskanse.
Dani Alves (6): Er på hugget og jobber hardt. Er ikke så mye innvolvert offensivt som vi er vant til, men er til gjengjeld bedre defensivt. God i pasningsspillet. Likevel ikke en kamp uten litt slurv fra brassen, men en godkjent kamp.
Piqué (8): Fikk lite å gjøre de første minuttene da Barça gikk ut for å jage tidlig ledelse fra første stund. Får mer å gjøre utover i kampen, men hanskes god med det som er truende. Ikke like sjef som vi har sett ham være i det siste, men alt i alt en god kamp av stopperkjempen.
Mascherano: (7) Har i likhet med sin stoppermakker lite å gjøre i starten av kampen. På stillingen 2-0 slapper laget litt mer av, og Espanyol får yppet seg, men uten å skape en reell trussel for Mascherano & co. i forsvar. Har noen gode pasningsforsøk fremover, men bommer også på et par av de. I andre omgang slipper Espanyol litt mer til i kampen, og Mascherano får testet seg i større grad. Her blir han hakket dårligere enn stoppermakker Piqué.
Alba (8): Duracellkaninen er ivrig etter å være med fremover og skape trøbbel for Espanyol fra første stund. Med sine gode løp og initiativ noterer han seg for en tidlig målgivende på 1-0 målet etter drøyt kvarters spill. Etter hvilen får ikke Alba mye spilletid. Lynbacken mente etter en situasjon at Barça skulle hatt corner, det fikk ikke Barcelona og Jordi viste tydelig at han ikke var fornøyd med det, men klarte på et eller annet vis å pådra seg rødt i den situasjonen. En merkelig avgjørelse av dommer Lahoz, som gjorde at Barça måtte spille de siste 35 minuttene med 10 mann.
Rafinha: (6) Er ikke mye innvolvert i første omgang, men gjør heller ingen feil. Utrolig frekvens på beina og stilfull i det han foretar seg. Likevel uteblir de avgjørende pasningene, skuddene eller det helt store. Blir i andre omgang offer for det røde kortet, og byttes ut til fordel for Mathieu.
Busquets: (7) Sergio har som vanlig god kontroll på midten. Styrer midtbanen som bare han kan i første omgang, men roter seg bort ved noen anledninger og blir i tillegg mer alene på midten etter det røde kortet, som gjør det vanskeligere for Busquets. Blir mer og mer usynlig utover kampen.
Iniesta (8): Vi så det mot PSG og vi ser det igjen i dag. Det virker faktisk som om don Andrés er tilbake i det gode gamle slaget vi har vært vant å se han tidligere. Man skal selvølgelig være varsom med å trekke umiddelbare konklusjoner, men illusjonisten vår ser betydelig bedre ut nå enn før. Ballettstegene er tilbake, og han er tredje sist på den andre scoringen etter en nydelig pasning.
Messi (9 BB): Messi, Messi, Messi. Akkurat før man rekker å stille spørsmålstegn ved formen hans, spretter den lille argentineren frem som et troll i eske og leverer en førsteomgang av en annen verden. Utenomjordisk pasning på den første scoringen, og står selv for den andre. I andreomgang er det mindre som skapes fremover, men er likevel toneangivende og god gjennom alle de 90 minuttene. Sterkt gjort av Lionel som er i storform.
Suárez: (9) Man kan nesten lure på hva som har skjedd med denne mannen. Før sin ankomst til Barça virket det som om han var sterkt kritisert fra alle hold for både det ene og det andre. Nå er det en helt annen spiller vi ser som både bygger, jobber og skaper mye for Barça. Har blitt en utrolig viktig og ikke minst verdsatt brikke i Luis Enriques system. Er fremragende i førsteomgang, og har et nydelig overhopp av ballen som en “assist” til Neymars scoring, og har en målgivende på Messis mål, til tross for hårfin offside-posisjon. Apropos offisde, tilbringer Suárez litt vel mye tid i offsideposisjon, men mye grunnet at han er i konstant bevegelse. Blir byttet ut med ti minutter igjen av kampen for Rakitic.
Neymar (9): Har en strålende førsteomgang og kombinerer flott som en del av den beryktede MSN-trioen. Noterer seg for det første målet og er ellers mye innvolvert i det som foretas offensivt uten å få mer uttelling for det, til tross for at han er uhyre nære etter et nydelig dribleraid midtveis i andreomgang. God kamp av brassen.

Innbyttere

Mathieu (4): Har problemer med å spille seg inn i kampen etter innhoppet.
Rakitic (5): Gjør ikke stort ut av seg, men får heller ikke god tid til å påvirke kampen i særlig grad. Viktig innhopp dog, da Barça fikk sikret midtbanen i større grad.
Xavi N/A: Får for lite tid til å utmerke seg da ha kommer innpå for Iniesta med fem minutter igjen på klokka, men kommer inn til sin 500. kamp i La Liga, som er en stor milepæl for klubblegenden.