Mens mange er opptatt av VM-forberedelser finner ter Stegen seg til rette i Barcelona.
Barcelonas nye keeper nyter sin første uke i den katalanske hovedstaden, mens mange av hans nye lagkamerater gjør seg klar til sommerens VM i Brasil. I den forbindelse har klubbens egen hjemmeside gjort et lengre intervju med keeperen:
Hvordan føles det å ha signert for FC Barcelona?

— Det er en drøm som går i oppfyllelse. Jeg er veldig fornøyd, og jeg ser frem til jobben jeg skal gjøre her.

Har du noen gang sett for deg å spille for Barça?

— Barça har vært drømmen min helt siden jeg var liten. Det var, og er, det eneste alternativet jeg vil vurdere. Jeg er veldig glad for å være her, og jeg ser frem til å gå ut på banen og spille.

Folk har snakket om deg, og signeringen for Barca, i månedsvis. Var det vanskelig å ikke si noe?

— Jeg hadde noen viktige kamper for Borussia Mönchengladbach, så jeg konsentrerte meg om jobben. Jeg foretrekker å fokusere på neste kamp, fremfor fremtiden. Det er nåtiden du kan gjøre noe med, fremtiden vil alltid komme. Jeg er veldig glad for at jeg skal spille for Barca fra og med neste sesong.

Hva forventer du av tiden din i Barca?

— Jeg håper vi vil få suksess. Det er veldig viktig for klubben og for meg. Jeg ønsker å hjelpe laget å vokse. Jeg ønsker å vise hva jeg er god for, og gi lagkameratene mine følelsen av at de har noen som kan gjøre jobben og dekke ryggen deres, og at jeg er tilfreds med det. Jeg tror det er den perfekte jobben for meg.

Hvilke mål setter du for deg selv?

— Det vil bli viktig for meg å bli vant med språket. Det er det viktigste. Å gjøre meg selv forstått blant resten av spillerne, og jeg ønsker å gjøre det fra starten av. Jeg ønsker også og bli bedre, tilpasse meg språket og den nye kulturen. Hvis jeg klarer det, tror jeg alt vil bli bra.

Hvor lenge har du lært det spansk?

— Det har vært vanskelig de siste ukene. Det var den avsluttende delen av sesongen med Borussia Mönchengladbach, og jeg var fokusert på den, fordi måten jeg dro på var viktig for meg. Så jeg har ikke hatt muligheten til å gjøre så mye med det i det siste. Men jeg prøver å forbedre meg, og jeg håper at jeg vil kunne litt mer når vi begynner å trene, enn det jeg kan for øyeblikket.

Du hadde kanskje mulighet til å øve litt med Álvaro Domínguez og Juan Arango?

— Juan lærte meg litt om hvordan man skal skrive. Om du snakker sakte til meg kan jeg forstå en del.

Tror du at du vil takle presset om å måtte vinne hele tiden?

– Jeg vet hva jeg har tatt på meg. Jeg vet alt om det der, og jeg vet at folk kun forventer det beste her, og at kun seier er godt nok. Jeg skal gjøre alt jeg kan for å hjelpe Barca til å triumfere.

Barca vant ingen ting forrige sesong. Kommer det også til å hjelpe på motivasjonen?

— Ja, det hadde vært supert om Barca hadde kommet tilbake på vinnersporet neste sesong. Barca hadde mulighet til å vinne serien helt frem til siste serierunde. Neste sesong håper jeg at vi kan få en god start, og at vi kan utrette store ting.

Hvordan tror du Barcelona-fotballen passer med din stil som keeper?

— Jeg tror ferdighetene mine passer godt inn i Barcelona. Det er ingen andre som spiller på denne måten. Jeg nyter virkelig å spille denne typen fotball. Jeg tror vi passer perfekt sammen og jeg ønsker å bevise dette i fremtiden

Hvordan vil du beskrive deg selv?

— Jeg er veldig ambisiøs. Jeg ønsker alltid det beste for laget, og jeg jobber hver dag for å oppnå dette. Både for å forbedre meg personlig, samt å hjelpe laget å forbedre seg.

Hva er dine styrker og svakheter?

— Jeg involverer meg ofte, og jeg tar en del sjanser. Jeg syns det har blitt mer vanlig å ta flere sjanser. Det er min stil. Man kan selvfølgelig alltid forbedre seg, og det er alltid ting man kan bli bedre på. Og dette er plassen å gjøre det på.

Du sa på pressekonferansen at Oliver Kahn alltid har vært nummer en for deg. Hvorfor?

— Jeg beundrer Kahn for hans besettelse for å vinne kamper. Han prioriterte alltid en lagseier foran sin egen prestasjon. Han var veldig viktig for Bayern, og oppnådde suksess etter suksess.

Hva betyr det å ta over for Valdés?

— Han hadde noen vidunderlige år her, og han vant mange titler med Barca. Han etterlot seg tydelig et stort inntrykk. Han hadde noen fantastiske øyeblikk her. Han har vært en fantastisk keeper og vi kan alle ta av oss hatten for han, og hva han har gjort for klubben. Men nå er det en ny keeper her, og jeg ser frem til det som kommer. Nå vil det være en helt annerledes spiller i mål. Jeg kommer nok til å gjøre ting annerledes, men jeg håper jeg passer godt inn.

Hva syns du om den nye treneren, Luis Enrique?

— Han gjorde mye for dette laget. Han vant en del. Jeg tror hans personlige erfaring kan tilføre laget mye. Dersom du aldri har vært en suksessfull spiller, kan det være vanskelig å få frem en del ting. Jeg tror han er perfekt for jobben.

Hvordan blir det å spille ved siden av spillere som Messi, Iniesta og Pique?

— Jeg er heldig nok til å spille på laget med de beste spillerne i verden. Det er bedre å spille med dem, enn mot dem. Jeg tror vi har store ting foran oss.

Fortalte Álvaro Domínguez eller Juan Arango deg noe om La Liga?

— De fortalte meg at folk er fotballgale her. Jeg har alltid vært fokusert på hva som er viktig for meg — og det er fotball. Jeg lever for fotball. Det er alltid godt å være godt informert, men jeg trenger ikke for mange råd. Álvaro fortalte meg ting fra Atlético, og det er bra, men til slutt er det din egen erfaring som teller.

Hvilke forskjeller er det mellom Bundesligaen og La Liga?

— Fotball i Spania er raskere og mer elegant. Jeg kan ikke si så mye mer enda, da jeg ikke har spilt her, men det blir gøy å oppleve forskjellen. Det er en fryd å se spanske ligakamper.

På et litt mer personlig nivå

Har du noen overtro forbundet med fotball?

— Egentlig ikke. Jeg er litt sær med hanskene mine, men det er alt. Jeg er en veldig normal person.

Har du noe imot å fortelle oss hvordan?

— Nei, det er egentlig ingen ting. Det er kun det at jeg gjør mye for at folk ikke skal bruke dem. Om jeg ikke trenger dem lenger er det ikke noe problem. Men om jeg fremdeles skal bruke se selv, foretrekker jeg å holde dem for meg selv.

Du er på Facebook, men ikke på Twitter eller Instagram.

— Twitter er mer populært her enn i Tyskland. Det samme med Facebook. Det ville ikke vært så dumt av meg å skaffe meg en Twitter-konto, så fans kunne blitt bedre kjent med meg.

Snakket du med Álvaro Domínguez om kampen mellom Barca og Atlético?

— Vi hadde nettopp hatt en vennskapskamp mot Bergisch Gladbach. På vei tilbake så vi første omgang på bussen. Vi så Barcelonas mål. Álvaro holdt med Atlético. Det var synd Barca ikke vant.

Hvilke interesser har du unntatt fotball?

— Jeg ønsker å få så mange førerkort som mulig. Det er egentlig det. Også prøver jeg å friske opp fremmedspråkene mine

Hvilke førerkort?

— For eksempel ting som seilbåter og motorsykler

Bilde: fcbarcelona.com