Pep Guardiola er fornøyd med å skulle møte Barça i semifinalen av Champions League.
Under pressekonferansen foran Bayerns ligakamp mot Hertha Berlin, var det en spøkefull katalaner som svarte journalistene på spørsmål om dagens semifinaletrekning.
Til tross for den emosjonelle historien mellom Bayern-treneren og Barça, synes han å være fornøyd med å skulle møte moderklubben på veien mot finalen i juni.

– Jeg visste at det kom til å skje før eller siden. Det blir min første tur til Barcelona. Det blir naturligvis en spesiell kamp for mange av oss. For Thiago, og for staben min. Barcelona var våre liv. Det er åpenbart en spesiell kamp. Barcelona er mitt hjem. Hva mer kan jeg si…? Jeg har ikke et vondt ord å si om mitt tidligere lag eller spillerne. Jeg vant mye med dem. Man står alltid overfor store lag i semifinalen av en konkurranse. I fjor spilte vi mot Real Madrid, i år er det Barcelona. Jeg har stor respekt for dem. Jeg er glad for at jeg får sjansen til å møte dem i løpet av min karriere, men til slutt og rest er det snakk om to kamper med fotball, sa Guardiola om det kommende gigantoppgjøret.

På spørsmål om forskjellen mellom dagens Barcelona og laget som Guardiola ledet, kunne Bayern-treneren svare med at han kjenner seg igjen i laget til Luis Enrique.

– De har en ny trener, men ellers spiller de fortsatt som de gjorde før. Med stor fart i angrepet. Tro meg, Barcelona er det beste laget i verden akkurat nå, uttalte Guardiola ifølge Sport.

På spørsmål om sin tidligere lagkamerat Luis Enrique, hadde Guardiola bare lovord å komme med.

– Han har gode kvaliteter som trener og i sin første sesong kan han vinne alle tre konkurranser. Jeg er veldig glad på hans vegne. Han er en flott fyr, en flott person, og jeg er glad for å kunne møte ham i kamp.

På spørsmål om hvordan Bayern skal klare å stoppe Guardiolas tidligere diamant, vidunderet Leo Messi, var han relativt tilbakeholden med taktikken.

– Vi vil prøve å bruke det beste systemet for å få kontroll på Leo, sa 44-åringen med et glimt i øyet.

Avslutningsvis brukte Guardiola kvartfinalen borte mot Porto som eksempel på hvordan Bayern ikke må fremstå på Camp Nou den 5. mai.

– Hvis vi gjør de samme feilene i Barcelona som i de første åtte minuttene av kampen mot Porto, forblir fordelen av oppgjøret i Barcelona, sa Bayern-treneren.